• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Bahçeli Cumhurbaşkanı adayını tarif etti

Bahçeli Cumhurbaşkanı adayını tarif etti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP'nin kendi adayını çıkaracağını söyledi.

Bahçeli, seçilecek kişinin ülkenin tamamını kucaklayacak bir isim olması gerektiğini ifade eden Bahçeli, bu süreçte kin ve nefrete yer olmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Milletimizin değerli bir evladını cumhurbaşkanı adayı olarak takdim edeceğiz. Böylece yarışın içinde Milliyetçi Hareket de olacaktır Allah'ın izniyle" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Oğuzeli Belediyesi önünde vatandaşlara yaptığı konuşmada, netleşen yerel seçim sonuçlarına göre seçimin en başarılı siyasi partisinin MHP olduğunu belirtti.

Kazandıkları belediye başkanlıklarını ziyaretleri kapsamında Oğuzeli ilçesini geldiklerini ifade eden Bahçeli, ziyaretlerinde seçimde başkanlarına oy veren vatandaşlara teşekkür, seçim sürecinde fedakarca çalışan teşkilat mensuplarına takdir, seçimi kazanan başkanlarını da tebriklerini ilettiğini belirtti. Bahçeli, "Dolayısıyla üç 't' olarak gezilerimizi sürdürüyoruz. Teşekkür, takdir ve tebrik" diye konuştu.

Bahçeli, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yaşanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı makamının ülke için çok önemli olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu seçim mutlaka istikrar, huzur, güven ortamında yapılmalı ve geçmişten de önemli dersler çıkartılmalıdır" diye konuştu.

Bahçeli, geçmiş dönemlerde cumhurbaşkanının parlamentoda seçilmesine rağmen kimi zamanlarda ülke için sıkıntı olduğunu, seçimin bir siyasi krizin başlamasına vesile olduğunu, zamanında tedbirlirle çözülemediği takdirde Türkiye'de ya muhtıraların verildiğini ya da ara rejimlerin yaşandığına dikkati çekti.

Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından seçileceğini dolayısıyla bu ilk olayın gelecek için güzel bir örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, mahalli seçimler öncesinde Türkiye'de yaşanan gerilim stratejisine dayalı kamplaşma ve kutuplaşma gibi bazı siyasi davranışların bu seçim sürecinde de devam etmesinin çok daha kötü sonuçlar verebileceğini kaydetti.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu seçimler bu gerilim stratejisiyle 'Ben yüzde 51'le seçildim. Milli irade beni seçti' diyerek, yüzde 49'u yok farzeden bir anlayış, bir zihniyet cumhurbaşkanı olur arkasında da bu görüşünü devam ettirirse o cumhurbaşkanı, devletin başkanı olamaz, cumhurbaşkanı olamaz. Çünkü o yüzde 51, yüzde 49 kıskacı altında kin, nefret ve başarı sarhoşluğuyla Türkiye'yi çok daha kötü noktalara sürükleyebilir. Onun için cumhurbaşkanlığı seçimi böyle bir bıçak sırtı üstünde olduğu takdirde iyi niyetli olmayanlar bunu istismar edip cumhurbaşkanlığı makamına halkın iradesiyle seçilmesine rağmen bir tartışma zeminine sürükleyebilirler. O bakımdan hangi aday olursa olsun birinci turda olmuyorsa ikinci turda mutlaka ve mutlaka milletimizin büyük bir çoğunluğunu kucaklayacak bir sayısal destekle Cumhurbaşkanlığı seçilsin ki onun seçimi meşruiyetini korusun, Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ediyor hakkını kazansın. "

MHP DE YARIŞTA

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm siyasi partilerin mayıs ayında faaliyetlerini sürdüreceklerine, adaylarını vatandaşların huzuruna çıkaracaklarına inandığını belirtti.

Bahçeli, şunları söyledi:

"MHP olarak Türkiye'nin birliğini, dirliğini korumak, Türkiye'nin anayasasında yer almış olan devletimizin temel niteliklerini koruyarak, Türkiye'de bin yıllık kardeşliğimizin devamını, üniter yapımızı, milli devlet anlayışımızı, toprak bütünlüğümüzü koruyabilecek, herkesi kucaklayan, hangi etnik unsurda olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun bu milletin aziz evlatlarını birlikte ve bir arada yaşamasına gayret gösterebilecek bir şuurla değerli bir vatandaşımızı, aziz bir dava arkadaşımızı ve milletimizin değerli bir evladını cumhurbaşkanı adayı olarak sizlere takdim edeceğiz. Böylece yarışın içinde Milliyetçi Hareket de olacaktır Allah'ın izniyle. "

Bahçeli konuşmasının ardından belediye binasına geçerek Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç'tan bilgi aldı. Bahçeli bu sırada bir gazetecinin "Lice'de kaçırılan askerler hakkındaki görüşleri ve bir gelişme olup olmadığını" sorması üzerine "Bilgim yok henüz daha" diye cevap verdi.

Etiketler:
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim