• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Bahçeli bütün siyasi partilere seslendi

Bahçeli bütün siyasi partilere seslendi
Devlet Bahçeli, partisince Kars'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting öncesinde alana gelerek hazırlanan nevruz ateşini yaktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bütün siyasi partilere sesleniyorum. Bu ajanlara, kışkırtmacılara ve ajan provokatörlere hiç aldırış etmeyiniz. Onların seslenmelerine cevap vermeyiniz. Sokağa inme gibi bir tahrike kapılmayınız. Çünkü bu son günlerde büyük oranda gözle görülür hale gelmektedir. Biraz düşünelim" dedi.

Bahçeli, partisince Kars'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting öncesinde alana gelerek hazırlanan nevruz ateşini yaktı.

Ateşin üzerinden atlayanları bir süre izleyen Bahçeli, daha sonra yumurta tokuşturarak, demir dövdü.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, nevruzun baharın habercisi ve doğanın uyanışı olduğunu söyledi.

Nevruzun sıcaklığın toprakla kavuşması, neşenin gökkuşağı gibi gönüllerde açması, ümidin yıldız gibi bakışlarda parlaması olduğuna işaret eden Bahçeli, "Ertelenmiş vuslatlar nevruzla saadete ermekte gecikmiş ve rotar yapmış beklentiler nevruzla karşılık bulmaktadır. Aziz milletimiz nevruzla birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmıştır. Bu çok önemli kültürel gerçeği samimiyetle muhafaza etmiştir" dedi.

Bahçeli, mahalli idareler seçimlerinin bu önemli günün devamı olarak algılandığı takdirde Türkiye'nin gerçekten siyaseten yeni bir doğuşunu da işaret edebileceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"O bakımdan mahalli idareler seçimleri herkes tarafından çok önemsenmelidir. Mahalli idareler seçimleri sadece belediye başkanlarımızı seçmekle kalmayacaktır. Geleceğimizin belirlenmesinde de önemli bir dönüm noktası olacaktır. Mahalli idareler seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri arkasından ise 2015, 12 haziranına kadar geçen süre içerisinde 25. dönem milletvekilliği genel seçimleri yapılacaktır. Bu seçimler eğer mili iradeyle iyi yorumlanabilir, iyi anlaşılabilir ise milli irade bu 3 önemli siyasi olayı büyük bir fırsat ve imkan olarak değerlendirilebilirse Türkiye'nin 11 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının artık ömrünün tükendiğinin işaretini ortaya koyabilir."

- "Bu seçimler geleceğimiz için önemli bir kilometre taşı"

Partileri için bu seçimlerin çok büyük önem arz ettiğini belirten Bahçeli, "Bu seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi, geleceğimiz için önemli bir kilometre taşı olarak görmektedir. Onun için bu seçimlere 18 yaşına gelmiş olan, ilk defa oy kullanacak evlatlarımızı da yanımıza da alarak mutlaka sandığa gitmeliyiz ve orada oylarımızı kullanmalıyız ve oy kullanmakla da kadar kalmayıp oyumuza da sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Sandık görevlilerin seçim günü dikkat etmeleri konularda tavsiyelerde bulunan Bahçeli, görev ihmalin de bulunmamalarını isteyerek, şöyle devam etti:

"O gün görev orucu tutacaksınız, aç kalabilirsiniz, çay istediğinizi karşılayamayabilirsiniz. Ama size güvenerek sandığa giden vatandaşlarımıza özellikle de dava insanlarımızın hakkını kimseye yedirmeyeceksiniz. Şimdi seçimlere 9 gün kalmış ama işittiklerimize göre, tespitlerimize göre 9 gün içerisinde hiç beklenmemiş şekilde hileler, oy çalıntıları, oy kazanabilmek için yoksulluğun nasıl istismar edileceğini, yoksul insanın o yoksulluğunu giderebilmek için zaruri ihtiyaçlarına bir seçim döneminde katkı sağlanmak suretiyle iktidar partisine yoksulun oyunun oy bağımlılığı haline dönüşmesine fırsat vermemek lazımdır."

Türkiye'nin nazik bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Bahçeli, "Seçimler üzerinde her türlü oyun oynandığı gibi sosyal olaylar da yaratılarak Türkiye'nin gündemlerinin değiştirilmesi veya seçim kaybetme endişesiyle olaylar çıkarmak suretiyle seçimlerin meşrutiyetini kaybettirmeye ve seçimleri belki de büyük zafiyet içerisinde olmasa da önemli merkezlerde seçimlerin tartışılabilir bir hale getirilmesi düşünülebilinir" diye konuştu.

"Ajan provokatörlere hiç aldırış etmeyiniz"

Bahçeli, bunları dikkati alarak bütün siyasi partilere seslendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu ajanlara, kışkırtmacılara ve ajan provokatörlere hiç aldırış etmeyiniz. Onların seslenmelerine cevap vermeyiniz. Sokağa inme gibi bir tahrike kapılmayınız. Çünkü bu son günlerde büyük oranda gözle görülür hale gelmektedir. Biraz düşünelim. Son 3 gün içerisinde sosyal hareketlilikten dolayı iki vatan evladı hakkın rahmetine kavuştu, bir tane polisimiz şehit oldu. Bunlar İstanbul'daki olaylar sırasında kendini gösterdi. Ama şimdi bunlarla ilgili olarak sürekli tartıştırılıyor ve gündemden düşürmemeye, toplumda istikrarı, huzuru sağlamaya engel teşkil eden davranışlara şahit oluyoruz. Bu ve buna benzer olaylara artırmaya çalışanlar olabilir. Onların hepsine karşı duyarlı olmakta yarar vardır."

Bahçeli, iktidar partisinin 11 yıldan bu yana ülkeyi yönettiğini, milli iradenin çok yüksek katkısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sayısal çoğunluğu elde ederek, hükümeti kurma yetkisi aldığını söyledi.

İktidar sürecinin de 3 dönemdir devam ettiğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu.

"Bu süreçte Türkiye'nin sorunlarını ana başlıklar halinde bir araya gelerek hep beraber düşünebiliriz. Şimdi bir tablo gözünüzün önüne getirin. Bu tabloya uzaktan, 3 metre öteden baktığınız vakit neler gördüğünüzü, görebileceğinizi 11 yıllık iktidar döneminde sizlere hatırlatmak isterim. Bu tabloyu incelediğimiz vakit bir köşesinde açlık var, öbür tarafında asayişsizlik var, daha aşağısında adaletsizlik var ve onun altında, yan tarafında ise ahlaksız var. Baktığınız vakit bu dört 'a' içerisinde baktığınız vakit Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarının sonuçlarını ve Türkiye görüntüsünü görmek mümkündür. "

" Açlık sınırının altında 13 milyon vatandaş var"

Ülkede 76 milyon insanı yaşadığını, bunların yüzde 59'unun yoksul olduğunu ifade eden Bahçeli, bunun anlamının 76 milyon nüfusun 44 milyonunun yoksul demek olduğunu söyledi.

Bunların içerisinde şiddetli yoksulluk olarak algılanan, açlık sınırının altında ise 13 milyon vatandaşın bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu Türkiye için zor, sosyal bunalımlara fırsat veren, önemli olayların çıkması için rahatlıkla tahrik edilen bir durum olsa gerekir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Yoksulluk en aza indirilmediği, açlık sınırın altında namerde muhtaç olmadan, çoluğuyla çocuğuyla helal bir gelir seviyesinde hayatını devam ettiren insanlarımız çoğalmadan Türkiye'nin huzura kavuşması her zaman mümkün olmayabilir" diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim