• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Bahçeli: Andımız'ı geri getireceğiz

Başbakan Erdoğan, ''Ne yaptıysan çekeceksin, ne ektiysen biçeceksin'' diye seslenen MHP Lideri Bahçeli, ''İktidarımızın ilk anlarında Andımız geri getirilecek. Milli bayramların hakkına uygun kutlanması sağlanacak'' ifadesini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
 
Kurban Bayramı'nda meydana gelen trafik kazaları ve can kayıplarına değinen MHP Lideri, ''Trafik terörü bayramı gölgelemiştir. İnsanlarımızın can güvenliği çok önemlidir. Başbakan trafikteki keşmekeşe kafa yormalıdır'' dedi.
 
Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:
 
''Bayramı geride bıraktık. Kurbanlarımızı kestik, Allah’a daha yakın olmaya çalıştık. Bayramlarda dostluk, kardeşlik bapları pekişirken. Küslükler gerilemektedir. Ne yazık ki bayram süresince Ortadoğu’da olaylar durmamıştır. Vahşi saldırıları kınıyorum.
 
'BAŞBAKAN TRAFİKTEKİ KEŞMEKEŞE KAFA YORMALI'
 
Bizleri üzen trafik kazaları hepimizi kedere boğmuştur. Trafik terörü bayramı gölgelemiştir. İnsanlarımızın can güvenliği çok önemlidir. Başbakan trafikteki keşmekeşe kafa yormalıdır. Uzun yolları bitirecek, yolları düzeltecek her adımı onaylıyoruz, bunu da buradan belirtmek isterim. Trafik terörünün belini kıracak vizyonlar kazaların önüne geçecektir.
 
'BAŞBAKAN ALDATMAYI KENDİNE REHBER SEÇTİ'
 
Başbakan, aldatmayı kendine rehber seçmiştir. AKP, kaşıkla verdiğini kepçeyle geri almıştır.
 
'HERKES YORGUN VE DERTLİ'
 
Ekonominin tüm ayarları kaçmıştır. Herkes yorgun ve dertlidir. İşçimiz hak kaybına uğramıştır. AKP hükümeti esnaf ve sanatkarlarımızı ihmal etmiştir.  Hükümetin banka kredilerinde komik indirimlere gitmesi pervasızlığın örneğidir.
 
2008’de hazırladığımız 2011’de yenilediğimiz AVM teklifimizin dikkate alınmaması neyin peşinde olunduğunun göstergesidir. Başbakan yardımcısı yıllardır ne yapmış, neyle oyalanmış. Esnaf açıktayken, AVM açmak ile meşgul olan hükümet kimi kandırmaktadır?
 
'AKP EYYAMCI OLDUĞU KADAR AVM'CİDİR'
 
AKP eyyamcı olduğu kadar AVM'cidir, esnafla bağlantısını koparmıştır. Esnaf kardeşlerimizi canından bezdiren AVM açma çılgınlığı bitirilmelidir.
 
'BAŞBAKAN’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM'
 
Başbakan’a ve hükümete açık çağrıda bulunuyorum: Partimizin hazırladığı AVM ile ilgili kanun teklifi dikkate alınmalı ve yasalaşmalıdır. Esnafın arkasındayız. AKP’nin sakat, çarpık politikası tehditlere maruz bırakmaktadır. Hükümetin bölgesel meselelere tavrı başımızı ağrıtmaktadır. Kör dövüşlerinin içinde yer almaktayız.
 
Bu haliyle hükümet ülkemizi sonu meçhul bir şekle sokmaktadır. Karmaşa ve kamplaşmaya doğrudan doğruya varlığımıza kast etmeye başlamıştır. Türkiye güvenilmez bir ülke görünümüne bürünmüştür.
 
'PİLOTLARA HOŞ GELDİNİZ DİYORUM'
 
19 Ekim günü pilotlarımızın özgürlüğe kavuşması hepimizi rahatlatmıştır. Pilotlarımız ve aileleri hiç kuşkusuz iki bayramı birden yaşamışlardır. Buradan pilotlara geçmiş olsun ve hoş geldiniz diyorum. Ancak pilotlarımızın neden kaçırıldığı da enine boyuna değerlendirilmelidir. Hiçkimse bizden konuyu deşmenin manası yok dememizi beklememeli.
 
'HAKSIZLIK VE AHLAKSIZLIK'
 
Pilotlarımızın rehin alınması haksızlık ve ahlaksızlıktır. Türkiye Ortadoğu'daki yangına çekilmek isteniyor. Pilotlarımızın dik duruşları takdire şayandır.
 
'AKP İZLEMİŞ, KATAR YÖNETMİŞTİR'
 
Hükümetin acizliği sorgulanmalı. AKP izlemiş, kurtarma operasyonunu Katar yönetmiştir.
 
'DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ BÖLÜCÜLERİ KIŞKIRTTI'
 
Bölünerek demokratikleşen bir ülke görülmemiştir. Bölücülere şehitlik vermek küfürdür ve hepimize hakarettir. Demokratikleşme paketi bölücüleri şımartmış, kışkırtmış ve tahrik etmiştir.
 
'BU AZİZ ŞEHİTLERİMİZE KÜFÜRDÜR'
 
Vatan topraklarında teröristlerin sözde şehit sayılmaları hükümette herhangi bir sinir oluşturmamıştır, tepki vermemişlerdir. Bu aziz şehitlerimize küfürdür, ihanettir. Sözde şehitlikler yapmak kahraman şehitlerimizi bir kez daha vurmaktır.
 
Bir vatanda iki ayrı şehitliği olamayacağının farkında mısın Başbakan Erdoğan. Şehitle cesedin birbirine karışması halinde felaket oluşacağını biliyor musunuz Başbakan. Bitlis’te balık tutmaya giden vatandaşımızın dövülmelerini son dakika haberi olarak verenlere soruyorum. Bu haberleri de verecek misiniz? Yol kesenler, vatandaşımızı kaçıranlar da haber yapılacak mı? PKK paralel devlet yapılanmasının çivilerini çakmaktadır. Kandil, BDP, İmralı AKP’yi arasına almış top gibi bizim oralardaki tabir kiriştek gibi çevirmeye başlamıştır.''
 
'ANDIMIZ'I GERİ GETİRECEĞİZ'
 
Başbakan Erdoğan, ne yaptıysan çekeceksin, ne ektiysen biçeceksin. İktidarımızın ilk anlarında Andımız geri getirilecek. Milli bayramların hakkına uygun kutlanması sağlanacak. Bu MHP'nin yemini ve sözüdür.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim