• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bahçeli AK Parti'nin bitiş formülünü verdi

Bahçeli AK Parti'nin bitiş formülünü verdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yüzde 51'le iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi, 30 Mart'ta yüzde 35-40'lara veya daha aşağısına inmesi halinde, bir iktidar değişikliğinin havası esiyor demektir" dedi.

Denizli'nin Baklan ilçesine giden Bahçeli, Belediye Parkı'ndaki konuşmasında, "Büyükşehir Yasası"yla belde belediyelerinin kapatılmasını yanlış bulduğunu belirterek, iktidara gelmeleriyle kapatılan tüm belde belediyelerini yeniden açacaklarını söyledi. Bahçeli, bu yıl gerçekleştirilecek yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkati çekerek, en geç 2015 yılında yapılacak genel seçimle birlikte bu iki seçimin, milletin geleceğini tayin edeceğini vurguladı.

Tüm seçmenlere, yerel seçimlerde oy kullanmaları çağrısında bulunan Bahçeli, "İktidar değişikliğiyle ilgili vatandaşların vereceği kararın ilk eğilimi, 30 Mart'ta belli olacak. Yüzde 51'le iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi, 30 Mart'ta yüzde 35-40'lara veya daha aşağısına inmesi halinde, bir iktidar değişikliğinin havası esiyor demektir" dedi.

Daha sonra Çivril ilçesine geçip Ülkücü İşçiler Derneği Şubesinin açılışını yapan Bahçeli, partisinin ilçe binası önünde vatandaşlara hitap etti. Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin, iktidar değişikliğinin başlangıcı olacağını iddia ederek, şöyle devam etti:

"Ekonomik krizler zaman içerisinde aşılabilir. Ancak bu krizin yanına bir de siyasi kriz eklenirse ve bu krizin eklenmesi sırasında, Türkiye'yi demokratik açılım zırvasıyla bölünmesinin eşiğine getirirseniz, bölünmenin eşiğinde Türkiye'de, bin yıllık kardeşlik, kavga ve çatışma ortamına sürüklenirse, bölünen Türkiye'yi tekrar ayağa kaldırmak oldukça çok zordur. Bu nedenle böyle felakete götürecek demokratik anlayış içerisinde aldatmayla memleketi bölme niyetindekilere, fırsat verdirmemek lazım."

"Kardeş kavgası" yaşandığını ifade ettiği Suriye'de, "Batı Kürdistan" adıyla üç kantonlu federal özerk yapı planlamasına geçildiğini dile getiren Bahçeli, "Bunlar, yarın Türkiye'nin baş ağrısıdır. Suriye politikasındaki yanlışlıkların devamıdır. Oslo'dan başlayan, İmralı canisine kadar uzanan görüşmeler zinciri içerisinde, aynı zamanda Diyarbakır'da böyle bir niyetin ortaya çıkartılması istenmektedir. MHP olarak buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bahçeli, daha sonra partisinden Resul Evren'in kızı Suna Evren'in düğününe katıldı. Düğün salonuna alkışlarla giren Osman Çiftçi ve Suna Evren çiftinin bir süre dans etmesini izleyen Bahçeli, daha sonra çifte mutluluklar dileyip, salondan ayrıldı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim