• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Bahçeli: Afrin'e girmek helali hakkımızdır

Bahçeli: Afrin'e girmek helali hakkımızdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Afrin'e bir şafak vakti girip terör koridorunun Akdeniz'le bağını kesmek helali hakkımızdır. Afrin temizlenmeli, terörist üreme alanları yerle bir edilmelidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin önünde mutlaka aşması gereken üç ayaklı terör sorunu bulunmaktadır. Bunun birinci ayağını FETÖ ile mücadele oluşturmaktadır. Masumlara sıkılan her kurşunun hesabı canilerden sorulmaktadır. Ancak FETÖ'nün ele başlarının önemli bir bölümü ABD'ye kaçmıştır. FETÖ'yü ABD'den ayrı düşünmek, ABD'den bağımsız yorumlamak makul ve mantıklı bir izah tarzı olmayacaktır. Davaları kurnazlıkla sulandırma girişimleri bellidir. Suçlu ve suçsuz birbirine karışmakta, doğru ile yanlış birbirine girmektedir. Devletin temel direği adalettir. Adalet olmadan devletin varlık göstermesi ihtimali yoktur. Türkiye bir hukuk devletidir. Ne yapacaksa bunları hukuk çerçevesinde gerçekleştirmek durumundayız.

"FETÖ'yle mücadelenin bir stratejisi var mıdır?"

FETÖ'yle mücadelede cevap aradığımız sorular vardır.

1. FETÖ'yle mücadelede devlet aklı topyekün devrede midir? Yoksa sınırlı sayıda kişinin gayretiyle mi süreç ilerlemektedir?

2. FETÖ'yle mücadelenin bir stratejisi var mıdır? Siyasi ve hukuki bir eylem planı kurgulanmış mıdır?

3. FETÖ'yle mücadelenin fikri temelleri, milli hedefleri, hukuki sınırları berrak bir zihin ve siyasi kavrayışla belirlenmiş midir?

4. FETÖ'yle mücadelenin öncelikleri nelerdir, neler olmalıdır. FETÖ'cülüğün standart tanım ve tasviri yapılmış mıdır?

5. Biriken sosyal maliyet, devlete karşı yükselen ön yargılar, toplumsal tabana yayılan mağduriyetleri nasıl ve hangi tedbir zinciriyle bertaraf edeceğiz.

İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı da bunları düşünüyor ve kafa yoruyordur.

Bugüne kadar saklanan FETÖ'cülerin birden bire ortaya çıkmaları oldukça manidardır. FETÖ düşmandır. Üzerinden silindir gibi geçilmeli ve yok edilmelidir. Bunun ortası, sonu, aması yoktur.

"ABD'nin terörle eşitlenmesi züldür, zulümdür, zorbalıktır"

ABD'nin terörle eşitlenmesi, terörizmle koyun koyuna girmesi züldür, zulümdür, zorbalıktır. Terör örgütü PKK/PYD/YPG'den sınır muhafız birlikleri adında ordu kurulursa, bundan sonra dünyanın huzur ve istikrarından, ülkeler arası kalıcı ilişki ve işbirliğinden kimler, nasıl bahsedebileceklerdir? ABD'nin vahşi batı saplantısından, beli silahlı kovboylardan müteşekkil çete mantığından kurtulamaması tek kelimeyle ayıptır, ahlaksızlıktır.

Afrin'e bir şafak vakti girip terör koridorunun Akdeniz'le bağını kesmek helali hakkımızdır. Afrin temizlenmeli, terörist üreme alanları yerle bir edilmelidir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim