• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Bahçeli: Adaletsizlikler sosyal ve ekonomik patlamaların hazırlayıcısıdır

Bahçeli: Adaletsizlikler sosyal ve ekonomik patlamaların hazırlayıcısıdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2015 yılında Türkiye ekonomisinin dibe vurduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2015 yılında Türkiye ekonomisinin dibe vurduğunu söyledi. Hayat pahalılığı artış göstermekle birlikte günlük ve insani ihtiyaçların güç bela karşılandığını ifade eden Bahçeli, "Lükslerinden kısmayan, israftan kaçınmayan saray ve hükümetin orta ve dar gelirli insanımızı bunaltan sözde fiyat ayarlamaları ahlaka sığmadığı gibi insani de görülemeyecektir. Yandaşlar devlet hazinesine kapılanıp keyif sürerken, vatandaş nasıl geçineceğini, nasıl doyacağını, nasıl barınacağını kara kara düşünmektedir.Uyarmak isterim ki, böylesi adaletsizlikler sosyal ve ekonomik patlamaların hazırlayıcısı, teşvik edicisidir." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

Hassas olmak gibi bir mecburiyetleri olduklarını ve fedakârca davranmak gibi de bir özellikleri olması gerektiğini belirten Bahçeli, "Önce koltuk diyerek ilkelerimizi yok saysaydık, kırmızı plakalara kurulmak pahasına tüm sözlerimizi yutsaydık, bunu ecdada, bunu şehitlerimize, bunu Türklüğün vicdanına nasıl izah edecektik? Hırsızı görmesek, rüşveti konuşmasak sorun yoktu.Anayasanın ilk dört maddesini müdafaa etmesek yine sorun yoktu.İhanet sürecini ağırdan alsak, Erdoğan'ın Anayasa ihlallerini hoş görsek, parlamenter sisteme vurulacak darbeyi olağan karşılasak her şey bambaşka olurdu.Türklük gurur ve şuuruna yönelik hakaretlere gözümüzü kapatıp, açılan habis savaşa ses çıkarmayıp, hatta ortak olsaydık ve sonra da uzatılan iktidar koltuğuna otursaydık, bizlere nasıl ülkücü denilecek, Milliyetçi Hareket Partisi tarihe nasıl geçecekti?" diye konuştu.

7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen kısa, ama yoğun sürede doğru ve olması gerek neyse onu yaptıklarını kaydeden Bahçeli, "Onu söyledik, onun yanında durduk.Her konuda haklı çıktık. Hiçbir görüşümüzde açığa düşmedik, öngörü hatası yapmadık.Fakat Erdoğan ve Davutoğlu'nun koalisyon mimarisini müştereken sabote etmesi, doğrudan bizi hedefine alan algı operasyonları, devreye sokulan kirli propaganda sayesinde hayırcı olduk, hayırcı gösterildik.2015 yılının en unutulmayacak yalan ve aldatması bizim hayırcı olduğumuz iddiasıdır." dedi.

2015 yılında Türkiye ekonomisinin dibe vurduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu: "Hayat pahalılığı artış göstermekle birlikte günlük ve insani ihtiyaçlar güç bela karşılanmıştır. Üzüntümüz odur ki, yeni yılla beraber sağanak gibi yağan zam ve vergi artışları mağduriyet ve perişanlıkları şiddetlendirecektir. Lükslerinden kısmayan, israftan kaçınmayan saray ve hükümetin orta ve dar gelirli insanımızı bunaltan sözde fiyat ayarlamaları ahlaka sığmadığı gibi insani de görülemeyecektir. Yandaşlar devlet hazinesine kapılanıp keyif sürerken, vatandaş nasıl geçineceğini, nasıl doyacağını, nasıl barınacağını kara kara düşünmektedir.Uyarmak isterim ki, böylesi adaletsizlikler sosyal ve ekonomik patlamaların hazırlayıcısı, teşvik edicisidir."

AKP'nin ekonomideki iflasının yanında, iç ve dış politikadaki başarısızlıklarının artık dizginlenemeyecek boyutlara ulaştığını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti: "Türkiye çevresindeki hiçbir gelişmeye müdahil olamamış, hiçbir komşu ülkeye sözünü geçirememiştir.Suriye politikası enkazdır. Irak politikası çöplüktedir. Mısır politikası rehinlidir. Rusya politikası kriz geçirmektedir. Neredeyse dost ve komşu ülke kalmamıştır.Erdoğan'ın sivri dili, hayalci ve omurgasız politikaları Türkiye'yi boğmuş, eski hakimiyet havzalarımızda acıklı ve utanılacak durumlara taşımıştır. Hükümet sınırlarımız ötesindeki vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ni 2015 yılında teröristlere teslim ederek kaçmıştır. Davutoğlu'nun stratejik derinlik kabusu ayak bağı olmuş, milli kabul ve gerçeklerle bağdaşmayan teorik çatısı Türkiye'nin üstüne göçmüştür.Dış politikada, milli ve tarihi gerçeklerden uzak tasavvur ve teklifler birer birer hüsrana davetiye çıkarmıştır.Erdoğan'ın, düne kadar terörist devlet dediği İsrail'e muhtaç olduğumuzu, ihtiyaç duyduğumuzu söylemesi ise yakın tarihin en talihsiz, en katıksız çarkı ve açıklaması olmuştur."

Bahçeli: Adaletsizlikler sosyal ve ekonomik patlamaların hazırlayıcısıdır

Bahçeli: Adaletsizlikler sosyal ve ekonomik patlamaların hazırlayıcısıdır

Bahçeli: Adaletsizlikler sosyal ve ekonomik patlamaların hazırlayıcısıdır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim