• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Bahar meyveleri mucizeler yaratıyor!

Bahar meyveleri mucizeler yaratıyor!
Bahar meyvelerin mucizeleri saymakla bitmez. Uzmanı Dyt. Güzin Çaltı Yener, bahar aylarında zinde kalabilmek için mucize meyvelerden faydalanılması gerektiğini söylüyor. İşte bahar meyveleri ve muziceleri.

Baharda Dinç Kalmak İçin! KadıköyFlorence Nightingale HastanesiBeslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Güzin Çaltı Yener, bahar aylarında zinde kalabilmek için mucize meyvelerden faydalanılması gerektiğini söylüyor.

Bahar ayları vücudun azalan vitamin ve mineral depolarını tekrar rezerve etme dönemi; işte bu vitamin ve lif kaynağı bahar meyvelerini tüketerek daha enerjik olmamız mümkün.

Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Güzin Çaltı Yener, bahar aylarında zinde kalabilmek için mucize meyvelerden faydalanılması gerektiğini söylüyor. Cilt güzelliğine: Avokado Bütün dünyada sağlık ve cilt sağlığı açısından faydalarıyla bilinen bir meyve olan avakado doğal ve sağlığa faydası olan sayısız besinler içermektedir. Cilt sağlığı ve cilt bakım ürünlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Cilde parlaklık yumuşaklık ve esneklik kazandırır. Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine yardımcı olur. Yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. İyi bir hücre koruyucu ve antioksidandır.

Diğer meyvelere nazaran daha fazla protein içerir. Dünyada en doğal besin maddeleri arasında gösterildiği için yetişkinler dışında bebeklerin de güvenle tüketebileceği meyveler arasındadır. Anti kanser özelliği ile bilinir. B1 B2 vitaminleri ve magnezyum fiziksel ve zihinsel sağlığı korur. Kalp sağlığı için: Malta Eriği Malta eriği A vitamini yönünden son derece zengin bir içeriğe sahiptir. Antioksidan ve lif içeriği sayesinde kalp damar hastalıkları ve kansere karşı korumaktadır. Yüksek lif oranı ile kilo verme sürecine destek verir.Kan glikozunu regüle ederek, ani açlık krizlerin kontrolünü sağlamaktadır.

Lif kraliçesi: Kiraz Lif içeriği bakımından zengin olan kiraz sindirim sorunlarına yardımcı olur. Kirazda bulunan antioksidanlar vücudumuzda bulunan serbest radikallere karşı koruma sağlar. Kiraz antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar. Nörolojik hastalıkların görülme riskini azaltır. Günlük bir avuç tüketimesi yeterli olucaktır.

C vitamini deposu: Çilek Vücudumuz için önemli ve gerekli olan C vitamini içeriği yüksektir. 1 avuç dolusu çilek günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılar. Antioksidan içeriği yüksektir. Bu antioksidanlar kanser savaşçısıdır. Bol miktarda fosfor ve demir içerir.

Hastalıkların kalkanı: Karadut Karadut yaprağından yapılan çay karaciğer hastalıklarında özellikle hepatitte kullanımı önerilir. Meyvelerinden yapılan reçeli ve şurubunu ağız yaralarını iyileştirir. Antioksidan özelik taşıyan dut, ateş düşürücü ve idrar söktürücü özelliklerinin yanında boğaz hastalıkları, diş ağrısına iyi geliyor.

Nadir bulunan hazine: Çağla Taze halini bahar mevsiminde sadece 20 gün içerisinde bulabilirsiniz. Bir ara öğünde 60 gr kadar tüketebilirsiniz. Metabolizma hızlandırıcı bir meyvedir.LDL’yi yani kötü kolestrolünüzü düşürmeye yardımcıdır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim