• BIST 9722.53
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, "Bahar Bayramı" kutlamaları için farklı ülkelerden dans gruplarının da katıldığı bir etkinlik...

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, "Bahar Bayramı" kutlamaları için farklı ülkelerden dans gruplarının da katıldığı bir etkinlik düzenledi.

Turgut Özal Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, bazı meclis üyeleri ile birim müdürleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Yardımcısı Ali Güney Türk dünyasının bayramı olan "Nevruz'un dünyanın en eski bayramı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Nevruz Türk dünyasının bayram penceresidir. Barış günüdür. Türk dünyasının UNESCO'su olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatına da bu vesileyle selam ve saygılarımı sunuyorum. Nevruz, dünyanın en eski bayramıdır. İyiyi, güzeli ve mutluluğu sembolize eder. Birlik, dayanışma ve paylaşmadır. Toplumun umudunu, barışını geleceğe taşımaktır. Nevruz, düşmanlıkların yok edilmesi, dostlukların baki kalmasıdır. Türk Dünyası ile birlikte Orta Doğu coğrafyası, Kafkaslar, Balkanlar, çok geniş bir coğrafyada bu gün Nevruz kutlanıyor. Bugünkü tablo bunun en güzel örneğidir. Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Türkmenistan, Makedonya ve Azerbaycan'dan konuklarımız var. Hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bayram havası esiyor. Bizim, güzel hasretlerimiz var, geleneklerimiz var. Bayram; bayramı bayram kabul edenlerindir. İnsanlar pencereden baktıklarını görür, kimisi dostluk, kimisi muhabbet, kimisi kin ve düşmanlık görür. Bizim penceremiz, kardeşlik, muhabbet, birlik beraberlik, Türk dünyasının bayram penceresidir. Bütün insanlar bu pencereden bakarsa, huzur, dostluk ve kardeşlik olacak. Türk dünyasının farklı coğrafyalarından gelmiş, can olan dostlarla birlikte Nevruz'a merhaba demenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Türk Dünyası ile birlikte Orta Doğu coğrafyası, Kafkaslar, Balkanlar, çok geniş bir coğrafyada Nevruz kutlanıyor. Gönüller, farklı bir neşeyle buluşuyor ve bütün bu geniş coğrafyada herkes, barış için, güzellikler için, bereket için, mutluluk için, huzur için dua ediyor. Nevruz da zaten aslında budur. Ben hem kendi coğrafyamızda, Anadolu'da, hem de dünyanın her yerinde coşkuyla kutlanan Nevruz'u yürekten kutluyorum. Düzce'mizde, bu güzel şehrimizde, bahar şehrinde, çiçek şehrinde hep birlikte dualarımızı, bu törene katılanlarla birlikte hem ülkemizden, hem de Türk Dünyasından katılımlarla fevkalade coşkulu, güzel bir şekilde kutladık ve dua ettik. Diliyoruz ki, başladığı gibi bu yıl devam etsin ve her gün, kinin, nefretin ortadan kaldırıldığı, barışın gönüllere iyice yerleştiği, herkesin sevgiyle birbiriyle kucaklaştığı, mutluluklara vesile olan bir gün olsun. Dileğimiz budur. Her günümüz Nevruz olsun diyorum. Nevruz sevinci içinde hepinizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Türkmenistan, Gagavuz Yeri, Makedonya ve Azerbaycan temsilcilerinin katıldığı Kültür Oyunları etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Konuk ülkelerin danslarının ardından konuk dansçılara ödül takdimi yapılarak toplu fotoğraf çekimi ile gösteri sona erdi.

Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim