• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bağlar’da kısmi yağmursuyu şebekesi döşeniyor

Bağlar’da kısmi yağmursuyu şebekesi döşeniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bağlar İlçesi Kısmi Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı Yapım İşi kapsamında, DSİ sulama...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bağlar İlçesi Kısmi Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı Yapım İşi kapsamında, DSİ sulama kanalından başlayıp Mehmed Uzun Caddesi ile Qamışlo Bulvarı'nın kesiştiği bölgeyi kapsayan 1 kilometre uzunluğunda yağmur suyu şebekesi döşeme çalışmalarına başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, bir yandan IPA kapsamında bir yandan da kendi özkaynaklarını kullanarak kentin muhtelif noktalarında yağmur suyu şebekesi çalışmaları yürütüyor. Çalışmaların bir kısmı Diyarbakır'ın eski mahallelerinde yürütülürken, bir kısmı da kentin gelişim bölgelerinde sürdürülüyor. DİSKİ, bu çalışmalar kapsamında Bağlar İlçesi Kısmi Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı Yapım İşi başlattı. Kendi özkaynakları ile hayata geçirdiği inşaat çalışmaları 1 kilometre uzunluğundaki bir hatta gerçekleşiyor. Çalışmaları yerinde denetleyen Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Yapım Denetim Görevlisi Zülfü Eser, Bağlar İlçesi Kısmi Yağmursuyu Şebekesi İnşaatı Yapım İşi'nin, iki ay önce yapımı tamamlanan Nevruz Parkı içi, Mehmed Uzun Caddesi, Qamışlo Bulvarı üzerinde yapılan 2 bin 200 metre uzunluğundaki yağmur suyu şebekesinin devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Eser, çalışma kapsamında 400, 500 ve 600 mm çapında boruların kullanılacağını belirterek, yapılacak yeni şebeke ile Mehmed Uzun C addesi, Qamışlo Bulvarı, eski Siverek yolu ve Newroz Parkı'nı kapsayan havzanın yağmur sularının toplanarak DSİ sulama kanalına dejarj edileceğini kaydetti.

"Sözleşme bedeli 2 milyon 956 bin 430 TL"

İşin sözleşme bedelinin 2 milyon 956 bin 430 TL olduğunu kaydeden Eser, "Proje, Qamışlo Bulvarı üzerinde bulunan DSİ Sulama kanalından başlayıp Mehmed Uzun Caddesi ile Qamışlo Bulvarı'nın kesiştiği noktaya kadar 1 kilometrelik hattı kapsıyor. Bu çalışma geçtiğimiz haziran ayında başladı. Bu işlerle ilgili ızgara bağlantımız kaldı" dedi.

Bağlar’da kısmi yağmursuyu şebekesi döşeniyor

Bağlar’da kısmi yağmursuyu şebekesi döşeniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim