• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bağkurlular Devletten Katkı Bekliyor”

Bağkurlular Devletten Katkı Bekliyor”
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Övüç, asgari ücretlilere verilen 110 TL'lik yardımın Bağkurlulara da verilmesini...

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Övüç, asgari ücretlilere verilen 110 TL'lik yardımın Bağkurlulara da verilmesini istediklerini söyledi.

KESOB Başkanı Övüç, Asgari ücretin bin 300 TL olmasının ardından Bağkurlularda da belirli artışlar olduğunu söyledi. Bağkur emeklilerinin aylıklarının yüksek rakam olmadığını vurgulayan Övüç, asgari ücretlilere verilen 110 TL'lik yardımın Bağkurlulara da verilmesini istediklerini kaydetti. Övüç, "Asgari ücretin bin 300 TL olması vesilesiyle diğer ücretlerde de mevcutta mutlaka belirli artışlar oldu. Bu artışlardan çalışan kesimiz memnun oldu. İşveren kesimimiz Bağkur'a bağlı, Bağkur sigortasından ödeme yapan kişilerdir. Bağkur'da da 410 TL'den 520 TL'ye çıktı. Bağkurumuzu da çok fazlalaştırdılar. Daha önce Bağkur emeklilerinin yüzde 15 kesintisi sosyal destekleme pirimi altında kesintileri vardı. Bu kesintiler daha önceden 10'a düştü, şimdi ise önümüzdeki aydan itibaren inşallah hükümetimiz tamamen kaldıracaktır. Zaten emekli olup da çalışan kişiler ihtiyacı olmasa çalışmazlar. Bağkur, emekli aylıklarında çok yüksek bir rakam değil. Ama Allah yokluğunu da vermesin. Emekli olan arkadaşlarımız cüzi bir miktar alıp ihtiyaçlarına harcıyordu. O yetmediği için de tekrar çalışmaları icap ediyordu. Emekli olmayan Bağkurlularımız için 410 artık 520 TL'ye çıktı. Bu biraz fazla oldu. En azından asgari ücretlilere verilen 110 TL'lik yardımı Bağkurlu esnafa da verilmesini en azından bizim artışımızın da yarısının karşılanmasını talep ediyoruz. İstihdama daha çok katkıda bulunmamız için, en azından kendi devletimize yük olmamak, kendi hayatımızı idame ettirebilmemiz için bu gereklidir" dedi.

Esnafların sigorta primi ödemelerinde devletin yarı yarıya katkıda bulunmasını da istediklerini sözlerine ekleyen Övüç, "Ayrıca esnaf arkadaşlarımız hem kendi sigorta primini ödüyor hem de yanında çalıştıkları kişilerin primlerini ödüyor. Asgari ücrette olduğu gibi Bağkur'a da devletimizin yarı yarıya katkıda bulunmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim