• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bağkur emeklisine maaş şoku

Bağkur emeklisine maaş şoku
Mersin'de 28 yıllık Bağkur emeklisi Süleyman Çınar her ay aldığı maaşının bu ay bankaya yatmadığını öğrenince şok yaşadı.

Mersin'de 28 yıllık Bağkur emeklisi Süleyman Çınar her ay aldığı maaşının bu ay bankaya yatmadığını öğrenince şok yaşadı. Banka tarafından Bağkur'a yönlendirilen Çınar, Ankara'ya gönderilmek üzere bir dilekçe yazıp imzaladı. Şu ana kadar bir cevap alamayan Çınar, çözüm bulunamamasından dert yandı.

Mersin merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi 5005 Sokak'taki bir apartman dairesinde oturan 4 çocuk 13 torun sahibi Süleyman Çınar her ayın 25'inde aldığı emekli maaşını çekmek için 25 Aralık'ta yine aynı bankanın ATM'sine gitti. Ancak 28 yıldır aldığı maaşının yatmadığını öğrenince şok yaşadı. Banka görevlisinin yanına giden Çınar, başka bazı emeklilerin de maaşlarının yatmadığını öğrenince soluğu Bağkur'da aldı. Ancak girişimlerine rağmen çözüm bulamayan

Çınar, yetkililerden yardım istedi.

Süleyman Çınar, 1988'de emekli olduğunu, daha önce maaşını Bağkur'dan alırken daha sonra bir devlet bankasına geçtiğini ifade etti. Bu güne kadar o bankadan maaşını düzenli aldığını anlatan Çınar, "Şimdi maaşım kesildi. Her ayın 25'inde alıyordum. Geçen ayın 25'inde vermediler. Bağkur'a gittim. "Ankara'ya göndereceğiz" diyerek bir evrak verdiler, "altına yazı yaz" dediler. İmzaladım. Şu ana kadar maaşım gelmedi. Bekliyoruz. Şimdi mağdur oldum. Elektrik su parası ödeyemez hale geldim. Çocuklara para veremez hale geldim. Harçlıksız kaldılar. Bu durumda perişanım. Aylığımın verilmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

Bağkur'a gittiğini ve Ankara'ya yazı yazılmasına rağmen hala bir cevap gelmediğini anlatan Çınar, "Gidiyorum, soruyorum, yok. Öylece kaldım. Ne olduğunu bilemedim. Başkası çekti mi diye sordum çekilmemiş dediler. Bankadaki memur "sadece sen değilsin, senin gibi başka insanlar da var" dedi. Gidiyorum, paramı alamıyorum, boş gidip geliyorum." ifadelerini kullandı.

Bağkur emeklisine maaş şoku

Bağkur emeklisine maaş şoku

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim