• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Bagiyap Akademisyenler Topluluğu Valiliği Ziyaret Etti

Bagiyap Akademisyenler Topluluğu Valiliği Ziyaret Etti
Başbakanlık Göç ve İnsani Yardımlar Başmüşavirliği (BAGİYAP) koordinasyonunda, göç ve mülteciler konusunda çalışma yapmak üzere Kilis'e gelen akademisyenler...

Başbakanlık Göç ve İnsani Yardımlar Başmüşavirliği (BAGİYAP) koordinasyonunda, göç ve mülteciler konusunda çalışma yapmak üzere Kilis'e gelen akademisyenler Valiliği ziyaret etti.

Sekreterya görevi Hacettepe Üniversitesi Göç Araştırma Müdürlüğü (HUGO) tarafından üstlenilen çalışmada, hem Türkiye'de başta Suriyeliler olmak üzere düzensiz göç konusunda çalışmalar yapan akademik kuruluşların ve akademisyenlerin aralarındaki işbirliğinin geliştirilmesi, hem de başta Başbakanlık olmak üzere kamu kurumları ve akademisyenler arasında iletişim kanallarının açık tutulması amaçlandı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kendisini ziyaret eden Hacettepe Üniversitesi Göç Araştırmaları Müdürü Doç. Dr. Mehmet Murat Erdoğan başkanlığındaki akademisyen ve öğrencilere, Kilis'teki geçici barınma merkezlerinde Suriyelilere yönelik olarak verilen hizmetler ile sınır ötesi kamplara yönelik insani yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sunumların ardından Hacettepe Üniversitesi Barış Çalışmaları Enstitüsünün hazırladığı sertifika töreni yapıldı ve Vali Tapsız tarafından akademisyen ve öğrencilere sertifikaları verildi. Heyet daha sonra bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Valilikten ayrılarak Öncüpınar Geçici Barınma Merkezi'ne gitti.

Burada kreş, anaokulu, diğer sosyal tesisler ile çift katlı konteynerler incelemelerde bulunurken gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen heyet burada yapılan çalışmaların asla küçümsenmeyecek çok büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, Tapsız'a övgüler yağdırdılar.

Bagiyap Akademisyenler Topluluğu Valiliği Ziyaret Etti

Bagiyap Akademisyenler Topluluğu Valiliği Ziyaret Etti

Bagiyap Akademisyenler Topluluğu Valiliği Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim