• BIST 9548.09
  • Altın 2490.659
  • Dolar 32.4832
  • Euro 34.4281
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Bağış: Molla'nın idamı çok üzücü

Egemen Bağış, Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın Türkiye'nin çabalarına rağmen idam edilmiş olmasını insanlık adına çok üzücü bulduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın Türkiye'nin çabalarına rağmen idam edilmiş olmasını insanlık adına çok üzücü bulduğunu söyledi.

Macaristan ile ticareti geliştirmek ve kolaylaştırmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı bazı oda ve borsalar ile Macaristan Büyükelçiliği ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu arasında iş adamlarına vize kolaylığı sağlayacak protokoller AB Bakanlığı'nda imzalandı.

Bağış, imza öncesi yaptığı konuşmada, Bangladeş'ten gelen bir haberin herkesin yüreğini burktuğunu belirterek, İslami liderlerden Abdülkadir Molla'nın Türkiye'nin çabalarına rağmen idam edilmiş olmasını insanlık adına çok üzücü bulduğunu ifade etti.

Bangladeş'te yaşanma ihtimali olan çalkantılardan dolayı şimdiden üzüntü duyduğunu söyleyen Bağış, Molla'nın idam edilmeden önce söylediklerinin gerçekten ibret verici olduğunu kaydetti.

Bakan Bağış, imzalanan anlaşmaya ilişkin olarak ise Macaristan ile Türkiye'nin sınırsız dostluğunun nişanesi olan mutabakat zaptını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, "Böylelikle Türk ile Macaristan arasındaki ticaret, turizm ve dostluk hacmini elbirliğiyle çok daha ileri seviyelere hep birlikte taşıyabileceğiz" dedi.

"Ekonomik işbirliği ancak bir araya gelmekle mümkündür"

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ise Macaristan'ın Türkiye ile ekonomik bağları teşvik etmek istediğini belirterek, şunları söyledi: "Bunun şartı işadamlarını görüştürmekten geçer çünkü ekonomik işbirliği ancak bir araya gelmekle mümkündür. Bundan dolayı da her iki tarafın sık sık görüşmesi gerekmektedir. Bu demektir ki, işadamlarına uzun sureli, çok giriş sağlayan vizeye ihtiyaç vardır. Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, başka AB ülkeleri gibi Ticaret ve Sanayi Odaları ile bu sebeple vize protokolü imzalama kararı vermiştir."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim