• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bağış: Herkes kendi alanında durmayı bilecek

Egemen Bağış, "Mavi Marmara'da işlenen devlet terörü sebebiyle 9 şehidimizin emanetini sahiplenmeyenler bize yön veremezler. Artık herkes kendi alanında durmayı bilecek. Haddini, hudunu çok net bilmesi gerekecek" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Kendi partilerinden yolsuzluk ithamıyla kovduklarına yeniden sarılan zihniyetin bize bu konuda ders vermeye kalkması gerçekten trajikomik bir süreçtir. Mavi Marmara'da işlenen devlet terörü sebebiyle 9 şehidimizin emanetini sahiplenmeyenler bize yön veremezler. Artık herkes kendi alanında durmayı bilecek. Haddini, hudunu çok net bilmesi gerekecek" dedi.

Bağış, İstanbul Kalkınma Ajansı'nca desteklenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile Murat Akdoğan Eğitim, Sağlık, Kültür ve Toplumsal Dayanışma Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen "Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Projesi"nin Ataşehir Estethica Tıp Merkezi'nde düzenen sertifika törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada eğitimin ülke adına önemine değinen Bağış, eğitimin, birlik ve beraberliklerine kast edenlere, ülkenin gücünü zayıflatmak isteyenlere, yarınlara umutla bakmalarına karşı olanlara yönelik en büyük kalkanları olduğunu söyledi.

Hacı Bektaş-i Veli'nin "İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır" sözünü hatırlatan Bağış, "Bugün de görüyoruz ki ilimden, irfandan, ferasetten yoksun karanlık odaklar Türkiye'yi zifiri dehlizlere sürüklemek için tekrar iş başında" diye konuştu.

Bağış, yaz mevsiminin başında küresel güçlerin "Gezi Parkı" adı altında yaptıkları darbe girişiminin milli irade duvarına tosladığı gibi bugünkü girişimlerin de duvara toslayacağını ileri sürerek, "Türkiye, hiçbir zaman oligarşilerin, aristokrasilerin ve belirli grupların devleti olmayacaktır" dedi.

Bakan Bağış, ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkma noktasında demokratik, laik, sosyal bir devlet olarak milli iradeyle yoluna devam edeceğini, demokrasilerde devlet içinde çetelere, örgütlere, devlete asla musamaha gösterilemeyeceğini vurguladı.

"Bizim inancımızda da değerlerimizde de kula kulluk yoktur" diyen Bağış, devlet için millet anlayışının Türkiye'de tedavülden kalktığını, millet için devlet anlayışının 2002'den bu yana yürürlükte olduğunu dile getirdi.

"Sadece milletimizin devleti vardır"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçkinlerin değil, uluslararası güçlerin hiç değil, artık sadece milletimizin devleti vardır. Manşetlerle hükümetlerin düşürüldüğü günler geçmişin kara arşivlerinde kalmıştır. Artık herkes biliyor ki bu ülkede hükümetleri bu millet getirir ve sadece bu millet götürür. Ülke üzerinde oyun oynamak isteyenlere, kirli tuzak kurmak isteyenlere bugüne kadar asla izin vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. Gezi'de nasıl bozduysak yine bozduk, yine bozacağız. 27 Nisan'da muhtıralara karşı nasıl dimdik durduysak, yine onurlu duruşu bugün de sergileyeceğiz. Bizim alnımız ak, başımız dik. Abdestimizden de namazımızdan da itikatımızdan da şüphemiz yok."

 "12 saat ötesi yerine 2023, 2053, 2071 planları yapan Türkiye"

Bakan Bağış, bir Anayasa kitapçığının masanın bir ucundan diğer ucuna gitmesiyle ülkeye yüzde 8 bin faiz ödetenlerin, bir gecede kepenkleri kapattıranların, vatandaşın borçlarını 2 katına çıkartıp mal varlığını yarı yarıya azaltanların eski günleri özlediğini belirterek, onlara fırsat vermeyeceklerini, 12 saat ötesini göremeyen Türkiye yerine 2023'ü, 2053'ü, 2071'in planlarını yapan Türkiye olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin uluslararasını rahatsız eden mega projelere imza attığını ifade eden Bağış, merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ile başlayan AB sürecine değindi.

"Halk Bankası'nı halkın bankası yaptık"

Egemen Bağış, artık kamu bankalarının zarar etmediğini kaydederek, şunları söyledi:

"2002'den bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün bankaları net kar ediyor, vergi ödüyor ve bu milletin kalkınmasına vesile oluyor. O eski anlayıştaki görev zararını halkın yararına çevirdik. Halk Bankası'nı gerçekten halkın bankası haline getirdik. Birileri bundan rahatsız oldu. Halk Bankası sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın en başarılı bankalarından biriyken, en çok KOBİ'ye kredi veren, küçük esnafa sahip çıkan bir bankayken, bu ülkenin ekonomik krizi teğet geçerek atlatmasına büyük katkılar vermişken birtakım güçlerin Halk Bankası'nı hedef alması gerçekten düşündürücü. Hedef gerçekten yolsuzlukla mücadele mi yoksa hükümete, iktidar partisine, milli iradenin güçlenmesine zarar vermek mi? 'Ülkeyi çelik ağlarla öreceğiz' deyip bir santimetre bile tren rayı döşemeyen zihniyet gördü ki, AK Parti iktidarı Türkiye'yi çelik ağlarla örüyor."

Bakan Bağış, Marmaray, hızlı tren, üçüncü havalimanı ve boğaz köprüsü, nükleer tesis, insansız hava aracı, savunma gemileri gibi projelerden bahsederek, birilerini bunlardan rahatsız olduğunu aktardı.

"Artık herkes kendi alanında durmayı bilecek"

Bu rahatsızlık için özür dilemeyeceklerini dile getiren Bağış, milletin rahatı için kendilerini feda etmeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Bağış, "Kendi partilerinden yolsuzluk ithamıyla kovduklarına yeniden sarılan zihniyetin bize bu konuda ders vermeye kalkması gerçekten trajikomik bir süreçtir. Mavi Marmara'da işlenen devlet terörü sebebiyle 9 şehidimizin emanetini sahiplenmeyenler bize yön veremezler. Siyaseti ve siyasetçiyi itibarsızlaştırıp, devleti kendi güç heveslerine aracı haline getiren yasadışı örgütler bizi yolumuzdan döndüremezler. Artık herkes kendi alanında durmayı bilecek. Haddini, hudunu çok net bilmesi gerekecek" diye konuştu.

Bu ülke için dua edenlerin başlarının üzerinde yerleri olduğunu vurgulayan Bağış, gelecek nesillere yaptıkları her yatırımın karanlık odakların köklerine dökülen kibrit suyu olduğunu bildirdi.

Program sonunda AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, projeye katılarak sertifika almaya hak kazanan il genelindeki sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarında devlet himayesinde bulunan 15-20 yaş arasındaki kızlara sertifikalarını verdi.

Akdoğan ise Bakan Bağış'a teşekkür plaketi takdim etti.

www.istanbulhaber.com

Etiketler:
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim