• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Bağış: Askerlik belki tamamen kaldırılabilir

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, zorunlu askerliğin uzun vadede tamamen kaldırılmasının düşünülebileceğini söyledi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avcılar'da camii açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
'DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ ONLARA ŞAMAR GİBİ ÇARPTTI'
 
Demokratikleşme Paketi ile ilgili görüşü sorulan Bağış, "Arkadaşlar biliyorsunuz son iki gündür Brüksel'deydik. Orada Avrupa Birliği makamlarının Avrupa Parlamentosu yetkililerinin Demokratikleşme Paketi ile ilgili çok olumlu cümlelerini duymak beni gerçekten çok duygulandırdı. Türkiye'nin imajını bozmaya çalışanlara demokratikleşme paketimiz adeta şamar gibi çarpmıştır.
 
Türkiye tarihinin en reformcu hükümetinin bir reform paketiyle daha, bir demokratikleşme paketiyle daha vatandaşların önünü açmak için kararlı olduğunu dost, düşman herkes bir kez daha anlamıştır. Türkiye'nin demokratikleşme sürecinin ne ilk paketidir, ne de son paketi olacaktır. Biz durmak yok, reforma devam diyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz. İnşallah bu paket ülkemizin standartlarını daha da yükseltecek. Yeni, yeni paketler yapmaya da bizi teşvik edecek" dedi.
 
'BELKİ DE ZORUNLU ASKERLİĞİN TAMAMEN KALKMASI DÜŞÜNÜLEBİLİR'
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı bir televizyon programında 15 ay olan uzun dönem askerliğin kısalacağını ve 12 aya indirileceğini açıkladı.
 
Erdoğan'ın askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine ise Başmüzakereci Egemen Bağış, şunları söyledi:
 
"Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Ne güzel bakın dokuz aydır, on aydır memlekette şehit haberleri gelmiyor. Terör artık unutulmaya başlandı. Allah ülkemizin bu huzur ortamını bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere, milletin başına çorap örmek isteyenlere fırsat vermesin.
 
Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece tabii ki o zaman askerlik süresinin kısaltılması da, profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki de zorunlu askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir. Ama ilk aşamada ordumuzun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması hayırlı bir gelişmedir. Allah huzurumuzu bozmasın."
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim