• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bağcılarlı Öğrencilerin Bisiklet Sevinci

Bağcılarlı Öğrencilerin Bisiklet Sevinci
Bağcılar'da eğitim gören ortaokul öğrencilerine, Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat "Programı kapsamında 114 ortaokul...

Bağcılar'da eğitim gören ortaokul öğrencilerine, Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat "Programı kapsamında 114 ortaokul öğrencisine bisikletleri dağıtıldı. Bisikletlerine kavuşan öğrenciler büyük bir sevinç yaşadı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Bisiklet Dağıtım Töreni Abdurrahman Nermin Bilimli Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlendi. Öğrencilere bisikletler protokol tarafından dağıtılırken, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bisiklete binerek sahnede kısa bir gezinti yaptı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, hayatın bir dengeden ibaret olduğunu belirterek, sportif aktivitelerin önemine dikkat çekti. Çakır, "Fiziksel olarak yapmamız gereken hareketlerin azamisini gerçekleştirelim. Nasıl ki kartalın uçması için iki kanadı önemliyse insanlar da zihni ve fiziki olarak öne çıkmaktadırlar. Düzenli olarak fiziksel aktivitelerde bulunursak vücut dengemizi sağlarız" dedi.

"BAŞKAN ÇAĞIRICI BİSİKLET KULLANDI"

Konuşması öncesi sahnede bisiklete binerek kısa bir gezinti yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da insanların günlük yaşamları içerisinde koştururken sağlıklarına da dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Spor yapmanın mazereti olmadığını da kaydeden Çağırıcı, "İlçemize 18 yıl önce spor salonları inşa ederek hizmete sunduk. 22 mahallemizdeki mahalle konaklarımızda aletli spor salonları bulunuyor. Yine parklarımızda da yürüyüş parkurları ve spor aletleri var. " şeklinde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise şimdilik 114 ortaokul öğrencisini bisiklet dağıttıklarını belirterek, bu sayının 2016 yılı itibariyle artacağını kaydetti. Ülkemizde obezitenin büyük bir tehdit olarak arttığına dikkat çeten Bağcılar Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hülya Zengin Tiryaki de "Fiziksel hareketsizlik ölüme neden olan risk faktörleri arasında 4.sırada yer alıyor" dedi.

Programın ilerleyen protokol tarafından öğrencilere bisikletleri dağıtıldı. Öğrenciler bisikletlerine kavuşurken büyük bir sevinç yaşadılar.

Bağcılarlı Öğrencilerin Bisiklet Sevinci

Bağcılarlı Öğrencilerin Bisiklet Sevinci

Bağcılarlı Öğrencilerin Bisiklet Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim