• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Bağcılarlı Kadınlar ‘Çocuk Gelişimi Sertifikası’ Aldı

Bağcılarlı Kadınlar ‘Çocuk Gelişimi Sertifikası’ Aldı
Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 4-6 Yaş Çocuk Gelişimi Kursu'nun ilk dönemini başarıyla tamamlayan...

Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 4-6 Yaş Çocuk Gelişimi Kursu'nun ilk dönemini başarıyla tamamlayan 20 kadın, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar. Program kapsamında açılışı yapılan ve kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi büyük beğeni topladı.

Kadınların sosyal yaşama ve üretime katkı sağlaması amacıyla önemli projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar'da, 4-6 Yaş Çocuk Gelişimi Kursu da yoğun ilgi gördü. Kursun ilk dönem eğitimini başarıyla tamamlayan 20 kursiyer, 4-6 Yaş Çocuk Gelişimi Kursu ilk dönem sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ndeki törende konuşan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, kursun önemine dikkat çekerek, bir çocuğun ilk eğitimini annesinden aldığını belirtti. Çakır, "Gelecek nesli çok iyi yetiştirmeliyiz. Neslin eğitimi annelerinden başlar. Bu eğitim temeli üzerine bina inşa edilir. Anne eğitimin merkezindedir. Kursta anneler haftada 15 saat yoğun eğitim aldılar" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yapılan araştırmaya göre, bir çocuğun beyin gelişiminin büyük bir bölümünün 7 yaşından önce tamamlandığının belirlendiğini kaydetti. ABD'li eğitimci Benjamin Bloom'un insanların yaşamları boyunca öğrendiklerinin yüzde 75'ini 0-6 yaş arasında öğrendiklerini belirttiğini de kaydeden Çağırıcı, erken çocukluk dönemindeki eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Çağırıcı, şöyle konuştu:

"Ceddimiz ağaç yaşken eğilir diyerek, eğitimin erken yaşlarda başlaması gerektiğini vurgulamaktadır. Bilimsel araştırmalar doğrultusunda, doğumdan 6 yaşa kadar olan dönem, insan gelişimi açısından en önemli dönem olarak kabul edilmektedir. Kursiyerlerimiz, burada aldıkları eğitim ile kendi çocukları ile yakın çevrelerindeki çocukları bilgilendirebilecek, bilinçli bir şekilde yetişmelerine katkı sağlayacaktır. Hepsini tebrik ediyorum."

"EKMEK KAPISI OLACAK"

Kursiyerlerin 560 saat eğitim aldıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da "Çocuklarımıza ne kadar önem verirsek gelecek nesiller de o kadar sağlıklı olur. Bu kurs, kursiyerlerimize ekmek kapısı olacak" diye konuştu.

"YAŞAYAMADIĞIM ÇOCUKLUĞUMU HATIRLADIM"

Kursiyerler adına duygularını davetlilerle paylaşan Tenzile Sapancı ise bir arkadaşının tavsiyesiyle kursa katıldığını söyledi. Kursun ilerleyen günlerinde çocuk eğitimi konusunda çok değerli bilgiler edindiğini kaydeden Sapancı, "Çocuklarımı büyüklerimden öğrendiklerim bilgilerle büyüttüm. Ancak bu yeterli değildi. Çocuk Gelişimi Kursu farkındalığımızı geliştirdi. Faaliyetlerimiz sırasında yaşayamadığım çocukluğumu hatırladım. Bu kurs sayesinde hayata bakışımız değişti" dedi.

Kurs eğitmeni Sündüs Kaya ise çocuk gelişiminin sürekli büyüme, olgunlaşma ve öğrenmenin etkileşimiyle ilerleme kaydettiği bir süreç olduğunu söyledi. Kaya, "Kursiyerler çocuk eğitiminde değerlendirilecek olan bu bilgileri kendi çocuklarına uygulayacak ve yakın çevresindeki bireylere anlatacaklar" şeklinde konuştu.

"KURSİYERLERİN SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI"

Program sonunda 20 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları verildi. Ayrıca kursiyerlerin eserlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Kursiyerlerin sanat etkinlikleri, materyal çalışması, sayı ve renk kavramları, eşleştirme kartları, oyuncaklar, parmak kuklalar, atık kağıtlardan yaptıkları materyaller büyük beğeni topladı.

Bağcılarlı Kadınlar ‘Çocuk Gelişimi Sertifikası’ Aldı

Bağcılarlı Kadınlar ‘Çocuk Gelişimi Sertifikası’ Aldı

Bağcılarlı Kadınlar ‘Çocuk Gelişimi Sertifikası’ Aldı

Bağcılarlı Kadınlar ‘Çocuk Gelişimi Sertifikası’ Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim