• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bağcılar'dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli

Bağcılar'dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli
Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi ile Öğrenci Meclisi üyeleri, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Bayır-Bucak Türkleri için 2 TIR...

Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi ile Öğrenci Meclisi üyeleri, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Bayır-Bucak Türkleri için 2 TIR dolusu gıda ve giyecek malzemesi topladı. Yardım malzemeleri, düzenlenen tören sonrasında İHH yetkililerine teslim edilmek üzere Reyhanlı'ya uğurlandı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi olarak doğal felaketlere maruz kalan, zulüm gören, savaş mağduru olan insanlara yardım eli uzattıklarını söyledi.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi ile Öğrenci Meclisi üyelerinin ailelerinden ve esnaftan topladığı yardım malzemeleri, 2 TIR ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönedrildi. Toplanan yardım malzemelerinin uğurlama töreni Bağcılar Meydanı'nda düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi olarak doğal felaketlere maruz kalan, zulüm gören, savaş mağduru olan insanlara yardım eli uzattıklarını ifade etti. Rusya ile Suriye'nin Türkmen Dağı'nda tüm dünyanın gözü önünde Türkmenleri tehcire zorladığını vurgulayan Çağırıcı, "Rus uçakları 27 Türkmen köyünün yer aldığı Türkmen Dağı civarını havadan ve karadan bombalayarak, Türkmen kardeşlerimiz göçe zorluyor. Hatay'ın güneyindeki Türkmen varlığına son verilerek bölgeye Esed'ı destekleyen güçleri iskan etmeyi hedefliyor." ifadelerini kullandı.

'GENÇLERİMİZİ KUTLUYORUM'

Türkmenler için düzenlenen yardım kampanyasında gösterdikleri gayretlerinden dolayı gençleri kutlayan Çağırıcı, şöyle devam etti:"Yardım için kendilerine her müracaatta desteğini esirgemeyen hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hamdolsun bizler ülkemizde huzur içerisinde yaşıyoruz. Ancak coğrafyamızda yaşayan soydaşlarımız, din kardeşlerimiz bir sıkıntı yaşıyorsa bizler rahat olamayız, olmamalıyız. İnşallah en kısa zamanda sınırımızın etrafındaki bu acılar biter, Bayır Bucak Türkmenleri ile Esed'in zulmünden kaçarak ülkemize gelen 2.5 milyon civarındaki Suriyeli kardeşlerimiz en kısa zamanda vatanlarına dönerler."

'HALKIMIZ ÜZERİNE ALDIĞI SORUMLULUĞU YERİNE GETİRDİ'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da gençleri kutlayarak, "Çok anlamlı bir programa şahitlik yapıyoruz. Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz." dedi. Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Farık Taş ile Öğrenci Meclisi Başkanı Emre Batuhan da konuşmalarında kardeşliğin sınır tanımayacağını ifade ederek, Türk milletini yine üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

'2 TIR ALKIŞLARLA UĞURLANDI'

Tören sonrası İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, meydanı dolduran ilçe sakinlerine dua ettirdi. Daha sonra aralarında bakliyat, çocuk- yetişkin giysisi ile battaniyelerin olduğu malzemeler yola çıkarıldı. 2 TIR dolusu malzeme Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH yetkililerine teslim edilecek.

Bağcılar'dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli

Bağcılar'dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli

Bağcılar'dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli

Bağcılar'dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım eli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim