• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Bağcılar’da Wushu Kung-fu Sporuna Yoğun İlgi

Bağcılar’da Wushu Kung-fu Sporuna Yoğun İlgi
Bağcılar'da bir yıl önce kurulan Wushu Kung-Fu takımı kısa sürede önemli başarılara imza atmaya başladı.

Bağcılar'da bir yıl önce kurulan Wushu Kung-Fu takımı kısa sürede önemli başarılara imza atmaya başladı. Müsabakalara Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu'nda hazırlanan 7 ve 18 yaş arasındaki 100 kişilik sporcu grubu, 18-25 Aralık 2015 tarihinde Antalya'da düzenlenen turnuvada takım halinde birinci oldu. Milli Takım'a seçilen iki başarılı sporcu da Türkiye'yi uluslararası turnuvalarda temsil edecek.

Bağcılar'da Uzakdoğu sporlarına ilgi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl kurulan Bağcılar Belediyesi Wushu Kung-Fu takımı, disiplinli çalışmasının karşılığını madalyalar kazanarak alıyor. İlçedeki 7 ve 18 yaş arası sporculardan oluşan takım, Milli Takım Antrenörü Süleyman Ay eşliğinde müsabakalara en iyi şekilde hazırlanıyor. Haftanın üç günü yapılan antrenmanlarda Wushu Kung-Fu tekniğini öğrenen 100 genç sporcu, fiziksel olarak da gelişerek geleceğe emin adımlarla yürüyor.

"TAKIM HALİNDE BİRİNCİ OLDULAR"

Bağcılarlı sporcular, 18- 25 Aralık 2015 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda takım halinde birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Bağcılar Belediyesi Wushu Kung-Fu Takımı ter döktüğü müsabakalardan toplam sekiz madalya ile ayrıldı. Şampiyonada Kenan Cengiz Türkiye 1'incisi, Şevket Gül, Rabia Andıç ve Muhammet Emir Böke Türkiye 2'ncisi oldu. Yine Servet Kamacı, Ahmet Ulutaş, Ömer Faruk Şimşek, Ekrem Demir ise Türkiye 3'üncülüğünü kazandı.

"2 SPORCU MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ"

Milli Takım'a seçilen Şevket Gül 35 kiloda ve Kenan Cengiz de 28 kiloda Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil etme hakkını kazandı.

"GENÇ SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM"

Bağcılar'da sporun gelişmesi ve ülkeye yeni milli sporcuların kazandırılması için çalıştıklarını, yeni tesisleri hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi sporcularının değişik branşlarda önemli başarılara imza attığını ifade etti.

Çağırıcı, "Sporcularımız katıldıkları müsabakalarda bizi gururlandırıyorlar. Yine Wushu Kung-Fu takımımız da katıldıkları müsabakalarda madalyalar elde etti. İlçemiz artık spor ve sporcularıyla da anılıyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi spor alanında da en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Antalya'da katıldıkları müsabakada takım halinde birinci olan sporcularımızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Bağcılar’da Wushu Kung-fu Sporuna Yoğun İlgi

Bağcılar’da Wushu Kung-fu Sporuna Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim