• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Bağcılar’da Çanakkale’yi Görmeyen Kalmayacak

Bağcılar’da Çanakkale’yi Görmeyen Kalmayacak
Bağcılar Belediyesi'nin 2005 yılından bu yana düzenlediği "Bağcılar'dan Mehmedime Selam" Kültürel Gezi Programı, 16 Nisan 2016 tarihinde başlayacak.

Bağcılar Belediyesi'nin 2005 yılından bu yana düzenlediği "Bağcılar'dan Mehmedime Selam" Kültürel Gezi Programı, 16 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. Bağcılarlılar her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakları ziyaret etme imkanı bulacak.

Bağcılar Belediyesi'nin 2005 yılından bu yana "Bağcılar'dan Mehmedime Selam" sloganıyla düzenlediği gezi programı kapsamında 10 yıl içerisinde 100 bini aşkın Bağcılarlı Çanakkale'yi ziyaret etti. Bu yılki gezi programı 16 Nisan 2016 tarihinde başlayacak ve 25 Mayıs tarihinde sona erecek.

Her gün 5 otobüsle düzenlenecek ve ortalama olarak 225 kişinin katılacağı tarihi ve kültürel ziyaret programına katılanlar, Çanakkale Savaşı'nda kanlı çarpışmalara sahne olan topraklarda yükselen abide eserleri, şehitlikleri ve tarihin gidişatını değiştiren o kanlı günlerin anısını yaşatan yerleri ziyaret edecekler. Kültürel Gezi Programı kapsamında 10 bini aşkın ilçe sakini Çanakkale'yi ziyaret edecek.

Program kapsamında ziyaretçiler saat 06.30'da otobüslerle Çanakkale'ye doğru yola çıkıyor. Eceabat ilçe merkezinde karşılanan ziyaretçiler, uzman rehberler eşliğinde ziyaretlerine başlıyor. Osmanlı döneminden bu yana önemli bir bölge olan Eceabat Kilitbahir arasındaki alan ile ilgili bilgi verilen ziyaretçilere, Ağderesi Şehitliği, Dur Yolcu, Kilitbahir Kaleleri, Namazgah tabyalarında yaşanan çatışmalar anlatılıyor.

KAHRAMANLIK DESTANI YAZILAN MEKANLAR ZİYARET EDİLİYOR

Ziyaret programının en dikkat çekici yerlerinden birisini de Seyit Onbaşı'nın 276 kilo ağırlığındaki top mermisini kaldırdığı Rumeli Mecidiye Tabyası ile şehitliği oluşturuyor. Ziyaretçilere Seyit Onbaşı'nın mekanizması bozulan bir topun mermisini sırtına alarak namluya sürmesi, ateşleyip İngiliz zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştirmesi yerinde anlatılıyor. Şahindere Şehitliği ziyaretinde dua yapan ziyaretçiler Alçıtepe Köyü'nde yemek arası veriyor. Müze Gezisi ile başlayan ikinci bölüm ise Çanakkale Şehitler Abidesi tören bölgesinin ziyareti ve tarihi süreç içinde yapılanların anlatımı ile devam ediyor.

Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği ile Ertuğrul Tabyası'nın ziyareti ile devam eden program sırasında yine Yahya Çavuş ve arkadaşlarının Ertuğrul Koyu'nda yazdıkları destan anlatılıyor. Ayrıca Zığındere Sargıyeri Şehitliği ve İngilizlerin insanlık suçu işleyerek bombaladıkları hastane bölgesi geziliyor. Buradan Kuzey Cephesi ile Anafartalar Cephesi'ne geçiliyor. Kanlısırt, Kırmızısırt, Tüneller ve Bomba sırtı 57'nci Alay Şehitliği ziyareti ve anlatımı yapılıyor. Korkuderesi, Cesarettepe hattından anlatım yapılarak Conkbayırı ve Anafartalar savaşlarının anlatımı ve bölgeye geçiliyor. Ekip, Conkbayırı ziyaretinin ardından yeniden otobüslerle İstanbul'a doğru yola çıkıyor.

"ÇANAKKALE'Yİ GÖRMEYEN KALMAYACAK"

Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılını kutladıklarını hatırlatan Çağırıcı, "Bağcılar Meydanı'nda gösterime sunduğumuz Çanakkale Platosu ve ilçemize kazandırdığımız Çanakkale Zafer Müzemiz ile ziyaretçilere Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz. İstanbul'un ve ülkemizin her tarafından ziyaretçi ağırlıyoruz. Çanakkale Kültür Gezisi Programımız da yoğun ilgi görüyor. 11 yıldır sürdürdüğümüz program kapsamında 100 bini aşkın hemşehrim büyük zaferin yaşandığı Çanakkale'yi görüyorlar, o anları adeta gözlerinde yeniden canlandırıyorlar. Programlarımıza ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah, Bağcılar'da Çanakkale'yi görmeyen kalmayacak" diye konuştu.

Programa katılmak isteyenler nüfus cüzdanlarıyla Mahalle Konakları ve Bilgi Evleri'ne başvurabiliyorlar.

Bağcılar’da Çanakkale’yi Görmeyen Kalmayacak

Bağcılar’da Çanakkale’yi Görmeyen Kalmayacak

Bağcılar’da Çanakkale’yi Görmeyen Kalmayacak

Bağcılar’da Çanakkale’yi Görmeyen Kalmayacak

Bağcılar’da Çanakkale’yi Görmeyen Kalmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim