• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Bağcılar’da 490 Kişi İle 24 Saat Karla Mücadele

Bağcılar’da 490 Kişi İle 24 Saat Karla Mücadele
Bağcılar Belediyesi, etkili olan kar yağışı sebebiyle ilçede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için toplam 490 personel ile kesintisiz çalışma başlattı.

Bağcılar Belediyesi, etkili olan kar yağışı sebebiyle ilçede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için toplam 490 personel ile kesintisiz çalışma başlattı. Karla mücadele kapsamında yollar tuzlanırken, ekipler araç ve insan yoğunluğunun olduğu alanlarda kar küreme çalışması başlattı.

Bağcılar Belediyesi, olumsuz kış şartları ve buzlanmaya karşı önlem alarak ekipleri acil durum haline geçirdi. Kar yağışı sebebiyle Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım ve Onarım ekipleri, AKOM ile irtibatlı olarak çalışmalara başladı. Yoğun kar yağışı uyarısı ile acil durum haline geçirilen ekipler, 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladı. Tedbirler kapsamında 7 bölgeye ayrılan ilçede, her bölgeye 1 adet kar küreme aracı, 1 adet tuzlama aracı ve 1 adet kamyonet kış ile mücadele çalışmalarında kullanılıyor.

490 PERSONEL KARLA MÜCADELEDE KESİNTİSİZ HİZMET VERİYOR

Karla mücadele çalışmasında tüm ana arter ve ana arter niteliğindeki yollarda çalışma başlatıldı. İlçedeki trafiğe kapalı sokaklarda, yaya sirkülasyonunun fazla olduğu meydan ve caddelerin kaldırımları ile cami, okul ve hastane çevrelerinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı. Olumsuz hava koşullarıyla mücadele kapsamında toplam 490 personel kesintisiz hizmet veriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden toplam 340 personel yürüyüş yolları, hastaneler, cami, okul, meydan ve caddeler ile kamu kurumlarının önlerinde kar temizliği çalışması yapıyor. Yolların buzlanmasına karşı hazırlanan bin 250 ton tuzun dökülmesine başlandı. Bağcılar Belediyesi ayrıca 500 adet çuvallanmış tuzu, acil durumlarda kullanılmak üzere kamu kurumlarına teslim etti.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM tarafından da Bağcılar'da kış çalışmalarında görevlendirilen ekipler ile birlikte 9 tuzlama aracı da buzlanmanın önüne geçmek amacıyla kullanılıyor.

"OLUMSUZLUK YAŞANMAMASI İÇİN GÜNÜN HER SAATİ ÇALIŞIYORUZ"

AKOM tarafından yapılan uyarı ile birlikte geniş çaplı tedbirler aldıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için mesai arkadaşlarıyla birlikte hizmet verdiklerini ifade etti. Araç sürücülerini de araçlarına kar lastiği ve zincir takması konusunda uyaran Çağırıcı, "Ana arter yollar başta olmak üzere, bağlantı yolları ve ana arter niteliğinde bulunan sokaklar, kamu kuruluşları, okullar, sağlık ocakları, mahalle konaklan, muhtarlıklar, ve üniversiteler, Devlet Hastanesi ve özel hastaneleri kontrol altına aldık. Karla mücadele kapsamında bu bölgelere öncelik veriyoruz. İlçemizde hayati önem taşıyan ulaşım ve yaşam şartlarının sağlıklı şekilde sağlanmasına yönelik tedbirler aldık. Bağcılarlı hemşehrilerim acil durumlarda bize 0212 432 72 14 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirler" diye konuştu.

Bağcılar’da 490 Kişi İle 24 Saat Karla Mücadele

Bağcılar’da 490 Kişi İle 24 Saat Karla Mücadele

Bağcılar’da 490 Kişi İle 24 Saat Karla Mücadele

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim