• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Bağarası’nın 40 Yıllık Kapalı Pazaryeri Hasreti Bitti

Bağarası’nın 40 Yıllık Kapalı Pazaryeri Hasreti Bitti
Söke'ye bağlı Bağarası Mahallesi'nin uzun yıllardır hasreti olan kapalı pazaryerine kavuştu.

Söke'ye bağlı Bağarası Mahallesi'nin uzun yıllardır hasreti olan kapalı pazaryerine kavuştu. Geçtiğimiz Cuma günü Güllübahçe Mahallesi'nde mesire alanının açılışını yapan Söke Belediyesi, bu kez Bağarası Mahallesi'nin kapalı pazaryeri açılışını yaptı. En son 1977 yılında elden geçirilen Bağarası Pazaryeri tam 40 yıl sonra Söke Belediyesi tarafından modern hale getirildi. 4 Bin metrekare kapalı alana sahip Bağarası kapalı pazaryeri yaklaşık 5 aylık sürede tamamlandı. Söke Belediyesi tarafından yapılan pazaryerinin açılış törenine ilgi büyük oldu.

Törene Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP 22. Dönem Milletvekili Mehmet Semerci, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, oda başkanları, Mahalle Muhtarları çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

"Pazarın Adı Süleyman Toyran Pazaryeri Olsun"

Bir dönem adı ilçe olmaya aday bir beldeyken, uzun yıllar duraklama dönemi geçiren Bağarası'nın 2014 yılından bu yana kaderinin yeniden çizilmeye başladığını belirten Bağarası Mahalle Muhtarı Ahmet Özdemir; "Söke'ye bağlı 49 mahalleden biri olmasına rağmen, bugün en büyük mahallelerinden biri konumunda olan Bağarası'nın yüzü Söke Belediyesi ile yeniden gülmeye başlamıştır. Yıllardır çile olan birçok sorunumuzla yakından ilgilenen Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran; Kalcık yolu gibi 40 yıldır çözüm bulunamayan yolumuzu asfalta kavuşturmuş, Bağarası Sanayi Sitemizin yolları tamamen yapılmıştır. Bugün açılışını yapmak üzere toplandığımız pazaryerimize 1977 yılından bu yana el değmemiş, Bağarası Halkının en büyük hasretlerinden biri olmuştur. Her dönem yapıldı yapılacak derken, bugün kapalı ve modern bir pazaryerine kavuşmamız için çalışma yapan ve bizim hasretimizi sonlandıran Söke Belediye Başkanımız Süleyman Toyran başta olmak üzere, pazaryeri ve tüm hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm Söke Belediyesi kademelerine teşekkür etmek boynumuzun borcudur" dedi. Halk Meclisi olarak kapalı pazaryerinin adını "Süleyman Toyran pazaryeri" olarak adlandırdıklarını, bu yönde karar alınmasını beklediklerini söyledi.

Konuşmasının ardından Muhtar Ahmet Özdemir Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'a çiçek vererek Bağarası halkı adına teşekkürlerini iletti.

"Temel atmalarla değil, açılışlarla var olmak istiyoruz"

Açılışta konuşma yapan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, vatandaşlara 4 yıl öncesini hatırlatarak, o gün yaptığı konuşmada Bağarası'nın alamadığı ve istediği yatırımları yapacağını sözünü verdiğini söyledi. O gün söz vererek karşısına çıktığı Bağarası Halkı'na bugün sözlerini yerine getirerek tekrar karşılarında olmalarının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Toyran; "Geçmişte Bağarası Halkı'na söz verilip de yapılamayanları, eksiklikleri iyi biliyorduk. Bunlar yapmak bize nasip oldu. Bağarası için önem arz eden Kalcık yolu, Bağarası Sanayi Sitesi Yolları, münferit parke ve asfalt çalışmaları ve kapalı pazaryeri. Bizlere güvendiğiniz ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün içimize sinen, sizler tarafından da beğenilen, uzun yıllar hizmet verecek kapalı pazaryerinin açılışını yapıyoruz. Bugüne kadar söz verdiğimiz her şeyi yerine getirme şansına sahip olduk. Yapamayacağımız işlerin de sözünü vermedik. Biz temel atmadan ziyade açılışlarla var olmak istiyoruz" dedi.

Kurdele kesiminden önce konuşan CHP 22. Dönem Milletvekili Mehmet Semerci; "Pazaryerinin yapımında emeği geçen Başkanımız Süleyman Toyran başta olmak üzere tüm belediye kadrosunu tebrik ediyorum. Yapılan bu pazaryeri ile hem esnafın, hem de vatandaşımızın çilesini bitirmiş oldular. Pazaryerinin başta kadınlarımız olmak üzere tüm Bağarası halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kurdele kesiminin ardından yapılan ikramın adından Söke Belediye Bandosu dinletisinin renk kattığı açılış töreninde TRT THM Sanatçısı Saime Cantürk sahne aldı. Sökeli olarak Bağarası ve çevresini yakından tanıyan Saime Cantürk hemşerileri ile hasret giderdi, sevilen türkülerle Bağarası halkına keyifli bir akşam yaşattı.

Bağarası’nın 40 Yıllık Kapalı Pazaryeri Hasreti Bitti

Bağarası’nın 40 Yıllık Kapalı Pazaryeri Hasreti Bitti

Bağarası’nın 40 Yıllık Kapalı Pazaryeri Hasreti Bitti

Bağarası’nın 40 Yıllık Kapalı Pazaryeri Hasreti Bitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim