• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Bafra’da "Gençiz" Projesi Tanıtıldı

Bafra’da "Gençiz" Projesi Tanıtıldı
Samsun Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi'nce hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortağı olduğu "Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim,...

Samsun Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi'nce hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortağı olduğu "Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir(GENÇİZ)" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bafra Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuloğlu, oda başkanları, gençler ve öğrenciler katıldı. Proje Yürütücüsü Merkez Müdürü Ahmet Gençay, "Genç istihdamın desteklenmesi hibe duruyu kapsamında İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi ve Bafra Sanayi ve Ticaret Odası ile birlikte hazırlanmış projemiz yaklaşık 294 bin 643 euro hibe bütçeli. Yüzde 90 Avrupa Birliği tarafından bu hibe karşılanıyor. Faydalarını düşündüğümüz zaman o genç neslin enerjisine toplumun ve ülkenin ihtiyacı var. KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi ve bunların arzu ettiği, özellikle toplumumuzda, çevremizde ihtiyaç duyulan mesleklerde girişimci olarak yetiştirilmeleri için el ayak olmak istiyoruz. Yaptığımız projelerle iki yılda toplamda 520 bin euro gibi bir hibe kazandırdık" dedi.

Proje Koordinatörü Ayşe Çakıroğlu Yardım, GENÇİZ projesi hakkında bilgi verdi. Yardım, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan GENÇİZ projesi 2 Mart 2016 tarihinde imzalandı. 1 Mart 2016 tarihinde başlayıp 28 Şubat 2017 tarihinde sona erecek projenin hedef grubu Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerini kapsayacak. Proje ile 15-29 yaş arası 100 işsiz gence girişimcilik, genel beceri eğitimi ve tekstil sektörüne yönelik mesleki eğitim kursları verilecek, iş bulma ve öncelikli sektörlerde iş kurmaları desteklenecek. Genel beceri ve girişimcilik kursu alanlar arasından 40 gencin mesleki kurslarla eğitilmesi yoluyla Bafra ve Çevre ilçelerde istihdam açığı bulunan tekstil sektöründe 3. seviye mesleklerden dokuma konfeksiyon makineci olarak istihdamlarına katkıda bulunulacak. İŞKUR'un hibe programı faydalanıcısı olduğu projemizde 60 kursiyerin en az yüzde 20'sinin iş planı hazırlayarak KOSGEB'e sunmaları,40 kursiyerin yüzde 50'sinin tekstil sektöründe istihdamını sağlayarak işsiz gençlere il kurma, mesleki danışmalık, kariyer rehberliği ile işe yerleştirme ve izleme hizmeti verilecek. Bu proje en az ilkokul mezunu genç kadınlar, engelli ve işsiz gençlere faydalı olacak. Genç kadınlar ve engelli gençlere öncelik verilecek olup, eğitim günlerinde cep harçlığı verilecek" diye konuştu.

Bafra’da "Gençiz" Projesi Tanıtıldı

Bafra’da "Gençiz" Projesi Tanıtıldı

Bafra’da "Gençiz" Projesi Tanıtıldı

Bafra’da "Gençiz" Projesi Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim