• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

"Bafra Vakıf Iş Hanı Yıkılacak"

Geçtiğimiz ay yıkılması gündeme gelen 'Bafra Vakıflar Iş Hanı'nın yıkılması konusunda, TBMM'ye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç tarafından verilen soru önergesine cevap geldi.

Geçtiğimiz ay yıkılması gündeme gelen 'Bafra Vakıflar Iş Hanı'nın yıkılması konusunda, TBMM'ye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç tarafından verilen soru önergesine cevap geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, söz konusu hanın yıkılarak yeniden yapılacağını belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından verilen cevapta şöyle denildi: “Bakanlığım sorumluluğundaki Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre mülkiyeti Hacı Murat Vakfı’na ait, Samsun ili Bafra ilçesi Hacınabi Mahallesi, Tekel Caddesi'nde bulunan ve tapunun 183 ada, 1 parselinde kayıtlı 571,74 metrekare yüz ölçümlü 4 katlı kagir Iş Hanı 1977 yılında inşa edilmiştir.

Anılan iş hanının yapımı için genel müdürlükçe 2013 yılında avan proje hazırlanmış, söz konusu proje iş hanının karşısında bulunan kültür varlığı niteliğindeki Çarşı Camii’ne cephe vermesi nedeniyle izin için Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na sunulmuştur. Karar alınmasını müteakiben uygulama projelerinin hazırlatılmasına başlanacaktır. Projelerin tamamlanmasına müteakiben uygulamaya geçilecektir. Binanın şimdiki haline göre daha modern ofis ve dükkanlardan oluşan bir iş merkezi yapımı planlanmaktadır. Iş hanının yapımından bu yana 36 yıl geçmiş ve geçen süre içerisinde yapı oldukça yıprandığı, küçük onarımlarla mevcut sorunların ve kiracıların şikayetlerinin giderilemeyeceği, can ve mal güvenliği göz önünde tutularak depreme dayanıklı onarım güçlendirmeye ihtiyacı olduğu, enerji verimliliği için ısı yalıtım yapılması zorunluluğu, asansör olmadığından engellilerin erişiminin mümkün olmadığı göz önüne alındığından, yeniden yapım maliyetinin esaslı onarım maliyetine göre daha ekonomik olduğu tespit edilmiştir. Yeniden yapılacak iş hanında bulunan ve 31/12/2013 tarihi itibariyle kiracılıkları sonlandırılacak olan eski kiracılara kanun ve yönetmelikler gereğince rüçhan hakkı kullandırılamayacaktır.”

 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim