• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Babasına Doğum Gününde "Can" Oldu

Babasına Doğum Gününde "Can" Oldu
Manisa'da yaşayan karaciğer hastası Ahmet Öz, oğlundan nakledilen karaciğer ile doğum gününde yaşama yeniden tutundu.

Manisa'da yaşayan karaciğer hastası Ahmet Öz, oğlundan nakledilen karaciğer ile doğum gününde yaşama yeniden tutundu. İzmir Üniversitesi Hastanesinde 13 saat süren bir operasyon geçiren Öz, "Canımın parçası oğlum, bana doğum günümde canından bir parça verdi. Mutlu günlerimiz yeniden başladı" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Ahmet Öz'e (51), 12 yıl önce yakalandığı siroz hastalığı nedeniyle karaciğer yetmezliği teşhisi kondu. Son 3 ayda bilinç kaybı ve yürüme problemi yaşamaya başlayan Ahmet Öz'ün durumu kötüleşince organ nakline karar verildi. Ancak kadavradan beklemeye zaman kalmadığı için canlıdan nakil yapılabileceği ifade edildi. 21 yaşındaki oğlu Taner Veli Öz'ün karaciğerinin uygun olmasıyla ameliyat gerçekleşti.

"BABAMIN İYİLEŞMESİ EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ"

Babasına karaciğerini vererek sağlığına kavuşmasını sağlayan Taner Veli Öz, "Babamın sağlığına kavuşması için bir an bile düşünmeden karaciğerimi vermek istedim. Dokularımız uyuşunca çok mutlu oldum. Babamın sağlığına kavuşmasını hepimiz çok istiyorduk. Ben oğlu olarak görevimi yaptım. Aynı durumda kendisi de olsa bir dakika bile düşünmezdi. Bu mutlu aile tablomuzun bozulmaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Baba evin direğidir" diye konuştu.

"ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"

Karaciğer naklinin ardından sağlığına kavuşan Ahmet Öz de, "Severek yaptığım mesleğimden bu hastalık nedeniyle malulen emekli oldum. Sürekli hastalanıyordum. Halsizlik, yorgunluk ve bedensel sorun yaşıyordum. Son günlerde yürüme ve bilinç kaybı problemi başlamıştı. Doktorlar organ nakli kararı verince yakınlarım araştırıldı. Oğlumun dokusunun uyması sonrası, doğum günümde bana canından bir parça verdi. Onlardan ayrılmamak en büyük hediyem oldu. Artık güzel günler bizi bekliyor. Kendimi çok iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

"ZAMANIMIZ ÇOK AZDI"

İzmir Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Murat Sözbilen de şunları söyledi: "Ahmet Bey bize karaciğer yetmezliği nedeniyle genel durum bozukluğu ve multi organ yetmezliği şikayetiyle başvurdu. Durumu kötüydü. Acil karaciğer nakli gerekiyordu. Genel durumu beklemeye uygun olmadığı için kadavradan karaciğer beklemeye zamanımız yoktu. Oğlu Taner Veli Öz, babasına karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Test yaparak hızlı bir şekilde hazırladık ve karaciğerin uygun olduğunu gördük. Bunun üzerine nakli gerçekleştirdik."

Sözbilen, 13 saat süren zor bir ameliyat gerçekleştiğini kaydederek, "Ahmet beyin karaciğere giden ana damarı tıkalıydı, zor bir ameliyat oldu. Uzun süre kadavra listesinde bekleyemezdi" dedi.

"ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR"

Prof. Dr. Murat Sözbilen, organ bağışı ile organ bekleyen hastaların yaşam kalitesinin artırılabileceğini belirterek "Hayatlarını kurtarabiliriz. Toplumumuzu bilinçlendirerek organ bağışının artmasını sağlamalıyız. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Çok sayıda hasta kadavradan nakil bekliyor. Organ naklinin uygun olanı kadavradan alınmasıdır. Ancak bazı durumlarda hızlı davranmamız gerekiyor. Bekleme süresi az olan hastalarımızı maalesef kaybedebiliyoruz. Böyle durumlarda canlıdan nakil hayat kurtarmaktadır" diye konuştu.

Babasına Doğum Gününde "Can" Oldu

Babasına Doğum Gününde "Can" Oldu

Babasına Doğum Gününde "Can" Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim