• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Babalarla Çocukları Oyun Masasında Buluştu

Babalarla Çocukları Oyun Masasında Buluştu
Çocukların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yetişmesi amacıyla hayata geçirilen "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında aynı masada...

Çocukların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yetişmesi amacıyla hayata geçirilen "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında aynı masada buluşan babalar ve çocuklar, ahşaptan oyuncaklar yaparak aralarındaki iletişimi kuvvetlendirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da kızı Erba ile birlikte ahşap oyuncak yapıp boyadı.

Beyoğlu Belediyesi, Kent Kültür Vakfı, Esenler Belediyesi ve Bernard van Leer Vakfı işbirliğiyle hazırlıkları tamamlanan "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" projesi, İstanbul Modern'de yapılan tanıtım toplantısıyla hayata geçirildi. Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve çok sayıda davetli katıldı. Projenin yürütücülüğünü üstlenen Kültür Kenti Vakfı'nın sunumunun ardından Aile Terapisti Özlem Mumcuoğlu, katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi. Tanıtım toplantısının sonunda taraflar arasında hazırlanan protokol, törenle imzalandı. İlk olarak 2011 yılında başlatılan projenin yeni imzalanan protokolle birlikte iki yıl daha sürdürülmesi sağlanacak.

AMAÇ, AİLE İÇERİSİNDE DOĞRU İLETİŞİM KURULMASINI SAĞLAMAK

'Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında ebeveynlerde ve çocukları arasında hayata geçirilecek etkinliklerle ailelerin bilinçlendirilerek özellikle 0-8 yaş arası çocukların daha sağlıklı ve güvenli gelişimine katkı sağlamak amaçlanıyor. Bu çerçevede seminerler ve grup çalışmaları yapılarak bilgilendirme kitapçıklarının dağıtılması ve danışma merkezinin kurulması sağlanacak.

PROJEYLE BABALAR, ÇOCUKLARIYLA DAHA ÇOK VAKİT GEÇİREBİLECEK

Tanıtım toplantısının ardından projenin ilk uygulamalarından biri olan "Baba-Çocuk Atölyesi" çalışması başlatıldı. Babalarla çocuklar arasındaki iletişimin daha da güçlenmesini sağlanmayı amaçlayan projede çocuklarıyla oyun atölyesinde bir araya gelen babalar, adeta çocukluk yıllarına yeniden döndü. Günlük hayatta çocuklarına çok fazla vakit ayıramayan babalar çocuklarıyla birlikte oyunlar oynadı.

BAŞKAN DEMİRCAN DA KIZI ERBA İLE PROJEYE DAHİL OLDU

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da diğer babalarla birlikte baba-çocuk atölyesi projesine dahil oldu. Kızı Erba ile birlikte ahşap oyuncak yapıp boyayan Ahmet Misbah Demircan, "Oyun oynayınca onlar çok daha fazla mutlu oluyorlar. Çünkü yaptıklarının anneleri babaları tarafından beğenilmesi onları motive ediyor. Ayrıca öz güvenlerini yükseltiyor" diye konuştu.

BABALARDAN PROJEYE TAM DESTEK

Kızıyla birlikte baba-çocuk atölyesi projesine katılan Mehmet Ali Evşin, "Ben iki sene önce bu programa katıldım. Bugün tekrar buradayım mutluyuz. Kızımla ilişkimizde daha yakın oluyor. Ders çalışması olsun, soru sormaya çekindiği zaman artık soru soruyor. Uzaktan cevap vermek yerine daha yakından saçını okşayarak daha güzel bir duyguyu veriyoruz" dedi.

Babalarla Çocukları Oyun Masasında Buluştu

Babalarla Çocukları Oyun Masasında Buluştu

Babalarla Çocukları Oyun Masasında Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim