• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Babalarına kavuşacakları günü bekliyorlar

Babalarına kavuşacakları günü bekliyorlar
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde denize düşerek yaralanan Abdullah Öğmen, üç aydır hayata tutunmaya çalışıyor. Tedavisi için Türkiye genelinde araştırma yapılan Öğmen’in dört çocuğu, babalarına kavuşacakları günü özlemle bekliyor.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ikamet eden Abdullah Öğmen, denize sert şekilde yüz üstü düşünce ağır yaralandı. Öğmen, Fethiye’deki ilk tedavisinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Akciğerleri zarar gören ve şu an boğazına açılan delikten soluk alıp veren Öğmen'in sağlığına kavuşabilmesi için diyaframına pil takılmasına karar verildi.
Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin tedavi için ülke genelinde araştırma yaptığı 4 çocuk sahibi Abdullah Öğmen, 3 aydır Muğla’da iyileşeceği ve çocuklarına buluşacağı günü bekliyor. Eşi ile birlikte hastanede kalan Öğmen, geçen uzun sürede çocuklarını ancak üç defa görebilmiş. Maddi imkansızlıklar nedeniyle hastanede çaresizce bekleyen Öğmen’in çocukları ise babalarına kavuşacakları günü iple çekerek gözyaşı döküyor. Türkiye genelinde çok az merkezde yapılabilen ve bedeli 220 bin TL olan pil için Yeşil Kartlı olan Öğmen'e devlet dörtte bir oranında destek veriyor.
Diyaframına pil takılıp sağlığına kavuşması için 220 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Abdullah Öğmen’in kayınbabası İbrahim Mergen, “Yetkililer bizlerin sesini duysun ve damadım bir an önce sağlığına kavuşsun. Damadımın ve kızımın her gün hastanede eridiğini görmekten, torunlarımın her gece babalarının yataklarına gidip yastığına sarılıp ağlamalarını görmekten ben kahroluyorum. Satacak yerim yok, olsa idi hiç beklemeden satar ve damadımı çocuklarına bir an önce kavuştururdum” diye konuştu.
Kızının hastanede kocasıyla ilgilenmesi nedeniyle dört torununun tüm bakımlarını üstlenen anneanne Emine Mergen ise torunlarının her gün babalarının ardından gözyaşı döktüğünü belirterek; "Torunlarımın her gün ağlamasına dayanamıyorum. 3 aydır bu çocuklar her gün ağlıyor. Babalarının evlerine döneceği günü bekliyorlar. Yetkililer, vicdan sahibi olanlar bu çocukların ağlamasına bir son versinler’’ şeklinde konuştu.
Öğmen’in ikisi ikiz dört çocuğu ise her akşam babaların yastıklarına sarılıp ağladıklarını ifade ederek, “Babamızı görmek istiyoruz. Sağlığına kavuşması için herkesten yardım bekliyoruz. İmkansızlıklardan dolayı babamızı 3 ayda 3 defa gördük. Mümkün olsaydı her hafta sonu okuldan sonra babamızı görmek için Muğla’ya giderdik” dediler.
İSTANBUL'DAN UMUT IŞIĞI DOĞDU
Maddi durumu iyi olmayan aileye yardımcı olabilmek için her türlü girişimi yaptıklarını ifade eden Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu da, "Hastanın akciğerin alt kısmındaki diyaframa pil takılması gerekiyor. Hastamız Yeşil Kartlı olduğu için 9 Eylül Üniversitesi'nde tedavisinin yapılmasını önerdik. Hastane yönetimi Yeşil Kartlıların ücretini alamadığı için Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile irtibata geçti. Burada tedavisinin yapılabileceği bize aktarıldı. Şuanda hastamızın bilgilerini hastaneyle paylaşıyoruz. En kısa sürede hastamızın İstanbul'a sevkini gerçekleştireceğiz. Eğer Marmara Üniversitesi, hastanın tedavisinin yapılabileceği karar verirse, hastamız hiçbir ücret ödemeden tedavisini yaptırabilecek" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim