• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Babalar, Çocuklarının Elinden Sertifika Aldı

Babalar, Çocuklarının Elinden Sertifika Aldı
Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulunda "Baba Destek Programı" (BADEP) kapsamında düzenlenen sertifika töreninde babalar sertifikalarını...

Akhisar Gazi-Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulunda "Baba Destek Programı" (BADEP) kapsamında düzenlenen sertifika töreninde babalar sertifikalarını çocuklarının elinden aldı.

Gazi - Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Kurumlarında AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Akhisar Halk Eğitim Merkezi tarafından uygulanan ve babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen "Baba Destek Programı" mezunu babalar sertifikalarını aldı.

Okul velilerine yönelik olarak, Akhisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Emin Tatar tarafından verilen BADEP Semineri, yapılan sertifika töreni ile sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle düzenlenen Baba Destek Eğitimi Programı (BADEP); 12 hafta ve haftada bir akşam uygulanırken, babaların da aile içinde çocuklarının gelişimine katkı konusunda farkındalık oluşturması ve onlara bu konuda bilgi vermesi amaçlıyor. Baba Destek Programı'nın hedef kitlesi 3-11 yaşları arasında çocukları olan okuma yazma bilen her eğitim düzeyinden babalar olarak tespit edildi. Babaların, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilen bilimsel temelli bir eğitim programı olan BADEP, babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmayı, iletişim becerileri kazanmalarını ve daha demokratik bir tutumu benimsemelerini hedefliyor.

Aile içinde demokratik davranışların gelişmesini, babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesini hedefleyen BADEP'e katılan babalar, sertifika töreninde de çocuklarıyla ve eşleriyle beraber katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Kurumları Müdürü Ekrem Kurt, Baba Destek Eğitim Programı'nın faydasına inandığını, okullarında 2 yıldır uygulanan programın olumlu faydalarını gördüklerini söyledi. Bütün babaların bu eğitimden geçmesi gerektiğine inandığını dile getiren Kurt, bundan sonra programa katılan babaların çocukları ve eşleriyle aile içinde çok daha kaliteli zaman geçirecekleri, daha huzurlu ve mutlu olacaklarını belirtti. Müdür Kurt, programa katılan babaları, onlara destek veren eşlerini ve eğitimi veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Emin Tatar'a da teşekkür etti.

Sertifikalarını çocuklarından alan babalar, Baba Destek Eğitimi Programı'nda öğrendiklerini mutlaka hayata uygulayarak aile içi mutluluğun ve öğrenci başarısının artacağına inandıklarını belirtti. Baba Destek Programı (BADEP) sertifika töreni, sertifika alacak olan kursiyer babalara çocukları tarafından sertifikalarının verilmesi, pasta kesilmesi ve çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Babalar, Çocuklarının Elinden Sertifika Aldı

Babalar, Çocuklarının Elinden Sertifika Aldı

Babalar, Çocuklarının Elinden Sertifika Aldı

Babalar, Çocuklarının Elinden Sertifika Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim