• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Babaeski’ye 22 Öğretmen Ataması Yapıldı

Babaeski’ye 22 Öğretmen Ataması Yapıldı
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesi genelindeki okullarda görevlendirmek üzere çeşitli branşlarda 22 öğretmen atamasının yapıldığı...

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesi genelindeki okullarda görevlendirmek üzere çeşitli branşlarda 22 öğretmen atamasının yapıldığı bildirildi.

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, ilçeye farklı branşlarda 22 öğretmen atandığını belirtti. Bayrak, "İlk atama ve milli sporcuların ataması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacaktır. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere İl emrine atamaları 19 Şubat 2016 tarihinde yapılacaktır. Ataması il emrine yapılanların ildeki görev yerleri 25 Şubat 2016 tarihine kadar valiliklerce belirlenecektir. En kısa sürede görevlerine başlayabileceklerdir. Görev yerleri belirlenen aday öğretmenler yetiştirilme sürecinde belirlenen danışman ile derslere girecek ve gerekli eğitimi tamamladıktan sonra atandıkları illerde göreve başlayacaklardır" dedi.

Bayrak, "Özel öğretim kurumlarında eğitim personeli kapsamında adaylıkları kaldırılanlar, resmi kurumlarda eğitim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda adaylıkları kaldırılmış olanlar, devlet üniversitelerinde en az iki yıl öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yapmış olanlar,15-18 Şubat 2016 tarihleri arasında başvuru formunda adaylığının kaldırıldığına ilişkin beyanda bulunacaklar ve beyanda bulunanların atama kararnameleri 19 Şubat 2016 tarihinde atanmış oldukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecektir ve direkt göreve başlayacaklardır" şeklinde bilgi verdi.

İlçeye atanan öğretmen ve branşları hakkında bilgi veren Bayrak, "Bu kapsamda ilçemize ilk atama olarak bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik tek./elektronik, okul öncesi, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, ilköğretim matematik öğretmeni, İHL meslek dersleri, coğrafya, rehberlik, muhasebe ve finansman, Türk dili ve edebiyatı, biyoloji, büro yönetimi ve Türkçe branşlarında toplam 22 öğretmen ataması yapılmıştır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim