• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Babaeski Atatürk Ortaokulu’nun Proje Başarısı

Babaeski Atatürk Ortaokulu’nun Proje Başarısı
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesi Atatürk Ortaokulu tarafından TÜBİTAK'a sunulan Erasmus projesinin kabul edildiği bildirildi.

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesi Atatürk Ortaokulu tarafından TÜBİTAK'a sunulan Erasmus projesinin kabul edildiği bildirildi.

Babaeski Atatürk Ortaokul Müdürü Mehmet Korkmaz, TÜBİTAK ve Erasmus K2 projeleri hakkında bilgi verdi. Korkmaz TÜBİTAK tarafından bu yılda okul projesinin kabul edildiğini, Erasmus K2 projesinin devam ettiğini belirtti. Korkmaz, "Proje TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına hazır bir proje, geçen yıl 26-27-28 Mayıs tarihlerinde ürettiğimiz yaklaşık 90 projeye istinaden bu yıl ki 1 Ocak tarihli başvurumuz tekrar kabul edildi. Bu çok nadir olan bir durum çünkü üst üste ikinci ve üçüncü olarak kabul görmesinin nedeni geçen sene yaklaşık istinaden 30 projeyi biz okul olarak 90 proje ürettik. Bu da bu seneki projenin tekrar kabulü anlamına geliyor. Bu proje sayesinde çocuklar daha geniş çaplı düşünecekler, araştırıcı olacaklar, sabırlı olacaklar, gelecekte ne yapabileceğine emin adımlarla gidebileceğine karar verecekler. İnşallah bu seneki ürettiğimiz projelerden TÜBİTAK kendine en az bir tanesini seçer. Biz de okul olarak Babaeski olarak bundan hem gurur duyarız hem de mutluluk duyarız. Yine geçen sene ki gibi projenin yürütülmesinde TÜBİTAK 5 bin TL bir kaynak aktarıyor ve projenin süresi 7 ay. Bu kaynak hem verimli şekilde kullanılacak yetmediği taktirde okul olarak, okul aile birliği olarak çevresel kaynaklarla takviyede bulunacağız.1-2 Haziran tarihlerinde de bunu çok güzel bir şekilde sergileyeceğiz. Babaeski'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Projenin hazırlık aşamasının başladığını söyleyen Korkmaz, "Projemiz kabul oldu, bunda herhangi bir yaş sınırı yok, herhangi bir sınırlama yok, matematik projesi de yapabilirsin, tekno tasarım projesi de yapabilirsiniz hatta anasınıfı içinde çalışma projelerinde bulunabilirsiniz. Bize iki gün tahsis ettiler, bu normalde 1 gündür geçen yıl ki 3 gündü. Bu sene 2 gün tahsis ediliyor projede yapılan hazırlıkların ortaya çıkan ürünlerin sergilenmesi iki gün boyunca tüm Babaeskililere, Babaeski'deki öğrencilerimize sergilenecek" diye konuştu.

"BİZ HER ZAMAN İDDİALIYIZ"

Projeleri konusunda iddialı olduklarını ifade eden korkmaz, "Bu sene için şu an bir hedef yok, bu sene proje sayısını az tutup daha nitelikli projeler üretilmesi için arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Proje sayının çok olması iyi ama bizim için önemli olan TÜBİTAK'ın kabul gören projesi olması lazım. Bu sene öncelikli olarak TÜBİTAK'ın seçebileceği en az bir tane proje üretmek istiyoruz. Biz her zaman iddialıyız" diye aktardı.

Diğer projeler hakkında da bilgi veren Korkmaz, " Erasmus K2 Projesi devam ediyor, o projemizde de Mart ayının ikinci haftasında matematikle ilgili Pi Sayısı Günü etkinliklerimiz olacak. O da çok geniş çaplı bir organizasyon. Yine aynı şekilde asal sayı ağacı diye bir sayı ağacı oluşturacağız. Anıt ağacı oluşturacağız, güzel bir eser olacak. Atatürk Ortaokulu'na kazandıracağız. Haziran ayında K2 projemizin ziyareti var, onu yapacağız. Atatürk Ortaokulu'nu hareketli ve güzel etkinliklerin olacağı bir ikinci dönem bekliyor" ifadelerini kullandı.

Babaeski Atatürk Ortaokulu’nun Proje Başarısı

Babaeski Atatürk Ortaokulu’nun Proje Başarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim