• BIST 9530.47
  • Altın 2467.443
  • Dolar 32.4762
  • Euro 34.7602
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Babadan oğula kebapçılık

Babadan oğula kebapçılık
Kütahya'nın Şaphane ilçesinde 40 yıldır kebapçılık yapan Muammer Özturan mesleğini oğluyla beraber yapıyor.

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde 40 yıldır kebapçılık yapan Muammer Özturan mesleğini oğluyla beraber yapıyor.

Şaphane ilçesinde 40 yıldır kebapçılık yapan Muammer Özturan mesleği oğluyla yaptığını babasının da kasap olduğunu ifade etti.

40 yıl önce başladığı kebapçılık mesleğinden önce babasıyla ve 4 kardeşiyle kasaplık yaptığını, ancak daha sonra kardeşlerinden ayrılıp kebapçılık yapmaya karar verdiğini söyleyen 60 yaşındaki Özturan, "Kasaplık mesleği baba mesleğimdi. İlginçtir babam bu mesleği annem Remziye hanımdan öğrenmişti. Remziye hanım Şaphane'nin tek kadın kasabıdır. O yüzden mekanımızın adı Öz Kasap Kebap salonudur. Aslında ailemizin 80 yıllık bir kasap geçmişi vardır" dedi.

'Annem Remziye Hanım işinin ehli bir kasaptı'

Özturan, "Annem İşinin ehli, titiz bir kasaptı. Onun bizleri hem evlat olarak hemde iş ahlakı olarak yetiştirmesi, belkide bu meslekte tutunmamın en büyük sebebidir. Bundan 40 yıl önce kardeşlerimden ayrılıp kebapçılık yapmaya karar verdiğimde, yine en büyük destekçim annemdi. 40 yıl boyunca çok misafir ağırladım. 2 evladımı büyütüp evlendirdim. Oğlum Serkan 35 yaşında ve mesleği elimden alacak düzeyde bir lezzet ustası. Eski Meclis Başkanı Mustafa Kalemli, Süleyman Demirel ve daha bir çok siyasetçi, eşsiz lezzetimizi gelip mekanımızda tattılar.Kebabı kıvamında pişirip müşteriye verirsen, tabiri taciizse lokum gibi erir ağzında. Ama kıvamında pişiremessen vatandaşa eziyet olur. Ben bu mesleğin her sırrını bilen biri olduğuma inanıyorum. Oğlum Serkan'a da annemin bana öğrettiği gibi mesleğin tün sırlarını öğrettim. Şaphane doğası gereği kekiği bol olan bir meraya sahip. Kekikle beslenmiş kebaplık hayvanları bulup, hatta özel besletip müşteriye sunmak bu işin en büyük sırlarından biridir. Kekik eti yumuşak tutan ve vucuda çok yararlı bir ottur. Kekik tüketen hayvanların eti her yönüyle sağlığa yararlıdır" diye konuştu.

Özturan, "60 yaşındayım. İşimin ağırlığı artık oğlumda. Ben elimden geldiğince yanında olmaya çalışıyorum. Fırsatı olan tüm herkesi Şaphanemize eşsiz lezzetimizi tatmak için bekleriz" ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

Babadan oğula kebapçılık

Babadan oğula kebapçılık

Babadan oğula kebapçılık

Babadan oğula kebapçılık

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim