• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Babadağ’da Kaybolan Çobandan Haber Alınamıyor

Babadağ’da Kaybolan Çobandan Haber Alınamıyor
Muğla'nın Seydikemer ilçesi kabaağaç Mahallesinde kaybolan çobanlık yapan 42 yaşındaki Hüseyin Gökmen'in bulunması için UMKE, AKUT ve jandarma tarafından...

Babadağ'da kaybolan çobandan haber alınamıyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesi kabaağaç Mahallesinde kaybolan çobanlık yapan 42 yaşındaki Hüseyin Gökmen'in bulunması için UMKE, AKUT ve jandarma tarafından arama çalışması başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kabaağaç Mahallesi'nde yaşayan ve çobanlık yapan 2 çocuk babası Hüseyin Gökmen, saat 12.00 sıralarında eşi Teslime Gökmen'i cep telefonundan aradı. Eşiyle konuşarak keçileri otlattığını ve iyi olduğunu söyleyen Hüseyin Gökmen'den bir daha haber alınamadı. Keçiler akşam saatlerinde başıboş şekilde eve dönerken, Gökmen açık olmasına karşın cep telefonu çağrılarına cevap vermedi. Gökmen'in hayatından şüphe eden ailesi saat 20.00 sıralarında Seydikemer'e bağlı Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayarak durumu bildirdi. Arazinin dağlık oluşu nedeniyle bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi yönlendirildi.

Bölgeye giderek Gökmen'in yakınlarıyla buluşan kurtarma ekipleri, 2 kişilik gruplara ayrılarak ormanlık alanda el fenerleriyle aramaya çıktı. Aramalara bir süre sonra 11 kişilik Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi de katıldı. Kurtarma ekipleri ve yakınları, yaklaşık 3 kilometre çapındaki alanda Gökmen'i aradı. Belli aralıklarla Gökmen'in cep telefonu aranarak sessiz dinleme yapıldı ancak bir ize ulaşılamadı. Telefonun sinyal verdiği bölgenin Babadağ'ın diğer yakasındaki Boğaziçi Mahallesi'nde bir ormanlık alan olduğu belirlendi. Bir baz istasyonundan alınan noktanın çok sağlıklı olmadığı belirtilmesine karşın UMKE ekipleri bölgeye yöneldi. Ancak Gökmen'in kaybolduğu noktaya 11 kilometre mesafedeki bölgede yapılan aramalardan da sonuç alınamadı.

Bölgeye gelerek arama çalışmalarına katılan Hüseyin Gökmen'in eşi Teslime Gökmen eşiyle son olarak öğle saatlerinde konuştuğunu söyledi. Keçi otlatmaya her gün beraber çıktıklarını anlatan Gökmen, "Bugün eşim yalnız başına gitti. Keçiler eve kendiliğinden döndü. Ancak eşim gelmedi. Bildiğimiz bir hastalığı yok. Sadece sigara içerdi. Cep telefonu açık ancak cevap vermiyor. Çok telaşlıyız. Daha önce başımıza böyle bir olay gelmedi" dedi.

Kabaağaç Mahalle Muhtarı Nazmi Toraman da, Gökmen'den öğle saatlerinden bu yana haber alınamadığını aktardı. Kurtarma ekipleri ile birlikte yaklaşık 50 kişinin Gökmen'i aradığını belirten Toraman, "Bildiğimiz bir hastalığı yok. Şu an ormanlık alanda arıyoruz. Aramaya katılan ekiplerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Saat 04.00 sıralarında son verilen aramalara günün ağarmasıyla beraber tekrar başlandı ancak henüz bir sonuç alınamadı. Hüseyin Gökmen'in ağabeyi Ferit Gökmen'in de 1991 yılında aynı bölgede keçi otlatırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği kaydedildi.

Gökmen'in kullandığı GSM operatöründen en son görüşme yaptığı nokta tespit edildi ve o bölgede de el fenerleriyle yapılan aramada Gökmen'e ulaşılamadı.

Babadağ’da Kaybolan Çobandan Haber Alınamıyor

Babadağ’da Kaybolan Çobandan Haber Alınamıyor

Babadağ’da Kaybolan Çobandan Haber Alınamıyor

Babadağ’da Kaybolan Çobandan Haber Alınamıyor

Babadağ’da Kaybolan Çobandan Haber Alınamıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim