• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Babadağ’a Çıkışta Damping

Babadağ’a Çıkışta Damping
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) şirketi Güçbirliği tarafından işletilen Babadağ girişi, yamaç paraşütü sporcularına indirimli olarak uygulanacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) şirketi Güçbirliği tarafından işletilen Babadağ girişi, yamaç paraşütü sporcularına indirimli olarak uygulanacak.

Fethiye Güçbirliğince 18 Lira olan sporcu giriş ücreti, 15 Mayıs 2016 tarihine kadar 10 lira olarak belirlendi. Bu ücretin diğer aylarda da uygulanıp uygulanmayacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek.

Yapılan bu uygulama Ölüdenizli esnaflar ile yamaç paraşütü şirket ve pilotlarında olumlu karşılanırken adeta bayram sevinci yarattı.

Esnaflar uygulamanın devamını beklerken, pilotlar da Türk Hava Kurumunun peynir ekmek gibi sertifika dağıtmasının önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çektiler. Yaşanan kazaların da etkisiyle geçen yıl kış aylarına göre yüzde 80'lik bir düşüşün yaşandığı belirtilerek Türk Hava Kurumu tarafından yapılan yanlış uygulamanın bölge turizmine ciddi zarar verdiğine dikkat çekildi.

"İNDİRİMİN BÖLGEYE CİDDİ KATKISI OLACAKTIR"

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Festivali Organizatörü Kadri Tuğlu, Babadağ'ın sporcu giriş ücretlerinin 10 liraya düşürülmesini olumlu bulduklarını belirterek Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan olmak üzere tüm Oda ve Güçbirliği şirketi yöneticilerine teşekkür etti. Kadri Tuğlu FTSO yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerden hemen sonuç aldıklarını belirterek "Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Şirketi olan Güçbirliği taleplerimize olumlu cevap vererek yamaç paraşütü sporcularının 18 lira olan giriş ücretini 15 mayıs tarihine kadar 10 liraya indirdi. Bizler bunu bugünden itibaren tüm dünyaya duyurmaya başlıyoruz. Bu yaklaşımın nisan ve mayıs aylarında çok ciddi getirisinin olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda buna duyarlılık gösterip bunu görüşüp karara bağlayan Oda yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Yamaç paraşütü için gelen ve yalnız uçuş yapan turist, kitle turizmi için gelen turistten 4 kat daha fazla harcıyor. Bu nedenle Güçbirliği şirketinin bu promosyonunu çok olumlu buluyoruz. Tüm arkadaşlarım, Ölüdeniz'deki esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz ve bu tür promosyonların ve birlikteliklerin devam etmesini diliyoruz" diye konuştu.

"THK, ÇİNLİLERİ KAÇIRMADAN UYGULAMALARINI DURDURMALI"

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız'da uygulamayı olumlu bulduklarını belirterek "Burada yabancı sporcu sayısının artması Ölüdeniz ve Fethiye'ye ciddi katkı sağlar. Güçbirliğinin yaptığı bu indirim güzel bir gelişme. Ülke turizminde ciddi sıkıntı yaşanıyor. Bu sene durumun ne olacağını bilmiyoruz. Bu sene, geçen sene olduğu gibi bizi Çinliler kurtarabilir. Çinlilerde bu sene yeterince gelecek mi onu da bilmiyoruz. Geçen yıl yaşanan küçük kazalar insanları tedirgin ediyor. İnşallah bu sene bunlar olmaz ve Uzakdoğulu tatilcileri konuk ederiz. Gelmezse ne yaparız, tabiî ki arayışımız devam edecek. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı bu indirim girişimi bu arayışların başlangıcı olsun.

Geçen yıl kış aylarına göre yüzde seksen düşüş var. Yazın İnşallah böyle olmaz diyoruz. Geçen yıl diğer merkezler kan ağlarken Fethiye turizminin yüzü Uzakdoğulu tatilciler yüzünden güldü. Uzakdoğulu tatilcilerin buraya geliş amaçlarının başında yamaç paraşütü yatıyor. Dolayısıyla bizde yamaç paraşütünü daha kaliteli yapılır hale getirmeliyiz. Kaliteyle birlikte kazaları da sıfıra indirmemiz lazım ki tatilciler yamaç paraşütü için gelebilsin" dedi.

Yıldız "Geçen yıl Valimizi, Kaymakamımızı, THK'yı defalarca uyardık. Buraya bir çok yetersiz pilot geliyor dedik. Verilen eğitimler Türk Hava Kurumunun yönergesine aykırı dedik. THK Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz'e istifa çağrısında bulunduk. Verdikleri eğitim çok kötü ve kalitesiz. Buraya gelen pilotlar da bu nedenle çok kalitesiz. Bekir Akyüz'den bu tutumun aynı şekilde devam edeceğini, bir çok kurs açılacağını öğrendik. Bir çok kurs açılması demek bir çok yetersiz pilotun Ölüdeniz'e gelip ticari uçuş yapması demek. Kazalar yaşanması da Çinlilerin buraya gelmemesi demek. Rica ediyoruz bir çok kurs açıp yetersiz pilotlara belge vermeyin, kaliteli pilot yetiştirin. Sizin göreviniz bu. Yamaç paraşütü ve bölge turizminin geleceğiyle oynamayın. Sizin göreviniz sertifikadan para kazanarak eğitim vermeden pilot yetiştirmek değil. Ya görevinizi düzgün yapın yada görevinizden istifa edin" diye konuştu.

"THY SEFER SAYISINI ARTTIRARAK BİLET FİYATLARINI UCUZLATMALI"

Yamaç Paraşütü Şirketi sahiplerinden Murat Tüzer, Türk Hava Yollarının charter sefer koyması gerektiğini belirterek "Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının sporcular için Babadağ'ın giriş ücretine yaptığı indirimin bölge turizmine getirisi olacağına inanıyorum. Sıkıntı uçaklarda. Gelmek isteyen çok kişi tanıyorum ama uçak yok. Burada Türk Hava Yollarına görev düşüyor. THY biletleri charter uçaklarının seviyesine çekmesi lazım. Avrupa'dan bölgemize, Bodrum'a, Antalya'ya uçak sayısını arttırması ve ucuzlaması gerekiyor. Gelen uçak azda olsa var ama onlar da dolu" dedi.

Babadağ’a Çıkışta Damping

Babadağ’a Çıkışta Damping

Babadağ’a Çıkışta Damping

Babadağ’a Çıkışta Damping

Babadağ’a Çıkışta Damping

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim