• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Babacan, Erdoğan'ın yanında mı karşısında mı?

Babacan, Erdoğan'ın yanında mı karşısında mı?
Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, bugünkü köşe yazısında üstü kapalı bir şekilde Ali Babacan'ı ele aldı.Ergün Diler yazısında, Ali Babacan'ın Erdoğan'ın ok yakınında olduğunu ancak şimdi Erdoğan'ın karşısında olduğunu belirtti.

Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler üç gündür köşesinden Rodos'ta "fötr şapkalı esrarengiz bir kişilikle" yaptığı hayali görüşmenin ayrıntılarını kaleme alıyor. Diler dünkü yazısında yeni kabine içinde bulunan ama Erdoğan'a karşı olan bir isimden bahsetti. 
 
Daha önce ağaçla röportaj yapmasıyla tanınan Takvim'in yayın yönetmeni Ergün Diler, söz konusu ismin Koç, Sabancı, Eczacıbaşı, Alaton ve Bloombergçiler tarafından desteklendiğini iddia ederken açıkça isim yazmadı ama Ali Babacan olduğunu ima etti.
 
 ERDOĞAN'IN YANINDAYDI KARŞISINA GEÇTİ
 
Diler yazısında bu ismin daha önce Erdoğan'ın çok yakınında olduğu ancak şimdi bu ismin Erdoğan'ın karşısına geçtiğini kaydetti. 
 
ERDOĞAN 2007'DE ONU CUMHURBAŞKANI YAPACAKTI
 
Diler, hatta 2007 yılında Erdoğan'ın bu ismi Cumhurbaşkanı yapmayı düşündüğü 
 
BU İSİMLE OYNARSANIZ EKONOMİK FELAKET YAŞARSINIZ
 
Diler'in, "Eğer bu isimle oynarsanız ekonomik felaket yaşarsınız!" diye bahsettiği ismin Ali Babacan olduğu tahmin ediliyor. 
 
İşte Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in yazısındaki Ali Babacan ile ilgili kısım:
 
"Hükümette her şey kontrol altında mı?

Tabii ki değil! İsim vermek istemiyorum ama Tayyip Erdoğan'ın bir sınavı daha var! Önceleri kendisine çok yakın olan biri vardı! 

 
Eeee?
Hatta 2007'de onu Cumhurbaşkanı bile yapmayı düşündü! Ancak sonraki dönemde bu isim yönünü başka tarafa çevirdi! Erdoğan'ın yanında olsa da karşısında! 
 
Kim bu? 

İsim vermek doğru olmaz! Şimdilik! Ama arkasında büyük güç var! 

 Nasıl güç?

Koç, Sabancı, Eczacıbaşı ve Alaton aileleri bu isim pasifize edilmesin diye dışarıda inanılmaz bir kulis yapıyorlar! En büyük destekçileri Bloomberg!

Tabii onun da arkasında küresel güçler! 
 
Erdoğan'a karşı bir ismi destekliyorlar ve biz bunu göremiyoruz öyle mi?

Evet öyle!

Göremezsiniz! Bak yakın zamanda "Eğer bu isimle oynarsanız ekonomik felaket yaşarsınız!" diye tehdit ettiler! Yeni dönemde olmama ihtimaline karşı bütün NOT kuruluşları şimdiden Türkiye'nin derecesini negatife çevirdi bile! Ankara'ya gönderdikleri bir aracı da "Dolar en iyi ihtimalle 2.50 TL olur" dedi... 
 
Destekleri böylesine büyük yani?

Elbette! Sen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yazdın ancak bu ismi unuttun! CHP ve MHP önce bu isme gittiler! Erdoğan'ın karşısına çıkamayacağını anlayınca vaz geçti! Yoksa arkasındaki destek büyüktü!

Ona verilen sözler de... Dikkat edersen bu ismi bulursun! Mesela Erdoğan'ın eleştirdiği iş adamlarına toz kondurmaz! Bazı aileleri koruma altına alır! 
 
Peki, bizim işadamları dışarıdaki büyük ailelerle ilişki içinde midir?

Tabii ki! Hiç şüphen olmasın!

Sadece zinciri iyi takip et! Hep aynı isimlere ulaşırsın!" 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim