• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Baba yorgun baba yolcu: Demba Ba gidiyor!

Baba yorgun baba yolcu: Demba Ba gidiyor!
Beşiktaş yönetimi önceki gün yaklaşık 5 saat süren toplantıda radikal kararlar aldı.

Beşiktaş yönetimi önceki gün yaptığı toplantıda radikal kararlar aldı. Yaklaşık 6 saat süren zirvenin 1 numaralı gündem maddesi Bilic’in takımın başında kalıp kalmayacağıydı.

Bu konuda ‘sezon sonuna dek devam’ kararı çıktı. Ancak bunun dışında birbirinden önemli meseleler masaya yatırıldı ve sızan bilgilere göre siyah-beyazlı yönetim birbirinden dikkat çekici prensipler belirledi...
 
İlk olarak yönetim bu yaz daha önce Fernandes’te yaptığı hatayı yapmayacak. Yani sezon başında 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen ve attığı gollerle taraftarın sevgilisi haline gelen Demba Ba da dahil olmak üzere tüm oyuncular iyi bir teklif gelmesi halinde satılacak.

BONSERVİS ÖDENMEYECEK

Kadro güçlendirilecek... Genelde genç oyuncular alan yönetim bu kez tecrübeli isimlere yönelecek. 1 sağ bek, 1 sol açık, 1 santrfor ve 1 stoper alınacak. Ancak bonservisi olmayan, sözleşmesi sona ermiş olan oyuncular tercih edilecek.
 
Sezon ortasında sözleşmesi uzatılan Mustafa Pektemek’le yolların ayrılması planlanıyor... 2019’a kadar mukavelesi olan ve gelecek sezon 1.5 milyon Euro garanti ücret alacak Mustafa’ya gelen teklifler değerlendirilecek.

26 yaşındaki oyuncuyla vedalaşılmasının ardından kadroda 2 yerli santrfor tutulacak. Bunlardan biri Cenk Tosun, diğeri de sezonu Eskişehir’de kiralık geçiren Ömer Şişmanoğlu olacak.
 
Siyah Beyazlılar kalecilerinden memnun. Uzun süredir Kartal’ın Chelsea’de ikinci kaleci durumuna düşen Petr Cech’le ilgilendiği öne sürülüyordu fakat yönetim toplantıda kaleci transferi yapılmamasına karar verdi. Gelecek sezon da Tolga Zengin, Cenk Gönen ve Günay Güvenç’le yola devam edilecek.
 
Mukavelesi sona erecek olan Tomas Sivok’a yeni sözleşme önerilecek... Ancak pazarlık payı yok. Yönetim, Çek stopere bir ücret önerecek.

31 yaşındaki futbolcu teklifi kabul ederse imzalar atılacak. Ancak kabul etmezse ısrarcı olunmayacak ve vedalaşılacak.
 
Son olarak ise Avrupa futbolunun patrotu UEFA ile geçtiğimiz günlerde imzalanan yapılandırma anlaşmasına harfiyen uyulacak ve Beşiktaş’ın gelecek sezonlarda Avrupa Kupaları’ndan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına asla ve asla izin verilmeyecek.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim