• BIST 9578.83
  • Altın 2476.153
  • Dolar 32.4882
  • Euro 34.5801
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Baba Katiliyle Çatışan Polise "Cesaret Belgesi"

Baba Katiliyle Çatışan Polise "Cesaret Belgesi"
Karabük'te polis memuru olan babasını öldürdükten sonra, gasp ettiği taksinin şoförünü yaralayan ve orman müdürlüğünde görevli şoförün ölümüne...

Karabük'te polis memuru olan babasını öldürdükten sonra, gasp ettiği taksinin şoförünü yaralayan ve orman müdürlüğünde görevli şoförün ölümüne sebep olan, ardından da intihar eden 23 yaşındaki Ercan Koz'un silahlı çatışmaya girdiği polise "Cesaret Belgesi" verildi.

Edinilen bilgiye göre, 12 Şubat 2016 tarihinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bilinmeyen bir sebeple 17 yıllık polis memuru babası Recep Koz'u beylik silahıyla vurarak öldüren 23 yaşındaki Ercan Koz, Gökçebey ilçesine hareket etti. Burada babasının cep telefonunu satarak 70 lira alan Koz, ilçede taksicilik yapan Sedat D.'nin 67 T 6013 plakalı ticari taksisine müşteri gibi bindi.

Bir süre sonra taksici Sedat D.'ye 4 el ateş eden Ercan Koz, taksiciyi yaraladıktan sonra aracını da gasp ederek Zonguldak'a hareket etti. Yakalanacağını anlayınca Elvanpazarcık beldesi istikametine hareket eden Ercan Koz, burada orman müdürlüğünde şoför olarak çalışan 51 yaşındaki Osman Aktaş'ın aracına çarptı. Burada Osman Aktaş ile tartışan Ercan Koz, Osman Aktaş'a da bir el ateş ettikten sonra Çaydamar Mahallesi istikametine devam etti.

SİLAHIN TUTUKLUK YAPMASI HAYATINI KURTARDI

Kokaksu mevkisinde polisin "Dur" ihtarına uymayan Koz, istasyon caddesine geldiğinde hemzemin geçitte trenle karşılaşınca yan yola girdi. Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği görüntülerde gasp ettiği taksiyle elektrik direğine çarpan Erhan Koz, yine kendisine "Dur" ihtarında bulunan polis memuruna silahını doğrulttu.

"TESLİM OL" DEDİ SİLAHINI BIRAKMASINI İSTEDİ

Komiser yardımcısı Alparslan Karaoğlu aralarında bir metre mesafe bulunan Koz'un teslim olmasını istedi. Erhan Koz ise silahına davrandı ancak silah tutukluk yaptı. Bu sırada silahın ateş almadığını gören Erhan Koz, güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği görüntülerde kaçmaya çalıştı. Daha fazla kaçamayacağını anlayan Koz, babasına ait beylik tabancasıyla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

O POLİSE CESARET BELGESİ

Zonguldak Valiliği kamuoyunda geniş yer bulan olayda, komiser yardımcısı Alparslan Karaoğlu'nun ödüllendirilmesine karar verdi. Karaoğlu'nun gösterdiği cesaretin takdire şayan olduğunu ifade eden Valilik, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ile birlikte tören düzenledi.

KURBAN KESİP DUA ETTİLER

Emniyet Müdürlüğü ek binasında gerçekleştirilen törende Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak ve emniyet müdür yardımcıları ile birlikte Alparslan Karaoğlu'na "Cesaret Belgesi" takdim edildi.

Düzenlenen törenin ardından Alparslan Karaoğlu'nun hayatının kurtulmasından dolayı müdürlük bahçesinde kurban kesildi.

Baba Katiliyle Çatışan Polise "Cesaret Belgesi"

Baba Katiliyle Çatışan Polise "Cesaret Belgesi"

Baba Katiliyle Çatışan Polise "Cesaret Belgesi"

Baba Katiliyle Çatışan Polise "Cesaret Belgesi"

Baba Katiliyle Çatışan Polise "Cesaret Belgesi"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim