• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

'Azrail’in yapmadığı ayrımı, devlet yapıyor'

'Azrail’in yapmadığı ayrımı, devlet yapıyor'
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu, astsubayların sorunlarını bildiklerini ve desteğe hazır olduklarını ifade ederek, “Azrail’in yapmadığı ayrımı devlet yapıyor.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, astsubayların sorunlarını bildiklerini ve desteğe hazır olduklarını belirterek, “Azrail’in yapmadığı ayrımı devlet yapıyor.” dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) yönetimi, astsubayların çalışırken ve emeklilikte yaşadıkları sorunları dile getirmek üzere Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) ziyaret etti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu görüşmede yaptığı konuşmada, tazminat konusunun çok önemli olduğunu belirterek, “Aynı helikopterde bulunan subaya verilen uçuş tazminatının astsubaya verilmeyerek Azrail’in yapmadığı ayrımı devletin yaptığını söyledi. Feyzioğlu, “Bir subayın aldığı tazminat neyse o subayın yanında uçan astsubayın da o tazminatı alması gerekir, aksi kabul edilemez. Azrail ayırım yapmıyor.” ifadesini kullandı.

SİVİLLEŞME VURGUSU

Sivilleşmeye vurgu yapan Metin Feyzioğlu, "Askerde sivilleşme diyorum. Bundan kastım; asker de olsa kişilerin insan haklarına sahip olduğu ve birinin diğerini ezme hakkının bulunmadığı, mesleğin ya da faaliyetin özelliğinden gelen disiplin hükümlerinin ezmek şeklinde uygulanamayacağıdır. Faaliyetin gereği olan hiyerarşi dışında orduevleri, yemek yenilen yerler, vs. sınıflara ayrılamaz." diye konuştu.

Bu çerçevede askerde sivilleşme ve sivilleşmenin karşılığı olan ayrımcılığın önlenmesi noktasında ne isteniyorsa destek vereceklerini söyleyen Feyzioğlu, insanları ailelerinin yanında ezen, ikinci sınıf hissettirmeye kalkışan her türlü uygulamanın karşısında olduklarını kaydetti. Feyzioğlu, “Astsubaylarımızın yanındayız, haklı taleplerini sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

ASTSUBAYLARIN ÖNCELİKLİ SORUNLARI

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser de adaletin sağlanmasını, haksızlığın ve ayrımcılığın ortadan kalkmasını talep ettiklerini, bu süreçte Türkiye Barolar Birliği’nin desteğini istediklerini ifade etti. Öncelikli sorunlarının görev ve makam tazminatları, intibaklar, emekli maaş yüzdeleri, personel-kadro düzenlemeleri, disiplin kanunu olduğuna dikkat çeken Keser, “Hukuksal, ekonomik ve sosyal sorunların giderilmesi gerekiyor. Astsubaylara yönelik ayrımcı uygulamalara son verilmeli.” diye konuştu.

Keser, 32 yıl silahlı kuvvetlerde çalışmış bir astsubayın emekli olduğunda maaşının yüzde 52 oranında düştüğünü, bu oranın subaylarda yüzde 12 olduğunu kaydetti. Astsubaylara çalışırken verilmeyen tazminatın emekliliğe de yansımadığını söyleyen Keser, astsubayların subayların aldığı tazminatların bir kısmını da olsa almak istediklerini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yaşanan intiharların son dönemde oldukça arttığını ve sebebinin mobbing ile ekonomik nedenler olduğunu bildiren Keser, intiharların ailevi sebeplerle gerçekleştiği görüntüsünün oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Keser ayrıca, intiharlar kadar istifaların da son 10 yılda artarak 52 bine ulaştığını, yetişmiş ve nitelikli personelin emeklilik ve istifalar nedeniyle kaybedildiğini kaydetti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim