• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı’nda Konuştu…

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı’nda Konuştu…
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, "Belediyecilik yol yapmak veya kaldırım yapmaktan ötedir. Bizler, kalpleri inşa edemeyen, beyinlere hitap edemeyen,...

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, "Belediyecilik yol yapmak veya kaldırım yapmaktan ötedir. Bizler, kalpleri inşa edemeyen, beyinlere hitap edemeyen, kültüre dokunmayan ve geleceğe yatırım yapmayan bir belediyecilik anlayışından uzak durmamız gerektiğini, gerek dünün gençlerinin geçmişten günümüze, gençlik kolları başkanlığından cumhurbaşkanlığına uzanan serüvende icra ettikleri birçok faydalı işten ve gerekse partimizin bizzat sosyal alana yaklaşımından öğrendik ve halkımızın partimize olan teveccühüne layık olabilmek için, görevlendirdiğimiz makamda ülkemizi sosyal belediyecilikle tanıştıran büyüklerimizin izinden gitmeye gayret ediyoruz." dedi.

Başkan Orhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği tarafından yürütülen "2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı"nda "Gençliğin Yerel Yönetimlere Katkısı" başlıklı bir bildiri sundu.

ÜSTAD NECİP FAZIL'IN "GENÇLİĞE HİTABESİ"YLE KONUŞMASINA BAŞLADI

Bildirisine Necip Fazıl Kısakürek'in "Gençliğe Hitabesi"nde dile getirdiği, "Bir gençlik, bir gençlik zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik…" ve "…Kim var diye seslenince sağına ve soluna bakınmadan fert fert "ben varım" cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde hiç kimse yoktur" duygusuna sahip bir dava ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik…" paragraflarını okuyarak başlayan Başkan Orhan, "Evet memnuniyet ve gururla müşahade etmekteyiz ki, Üstad'ın, karanlığın koyuya çaldığı o günlerde özlemini çektiği gençlik, "benim olmadığım yerde hiç kimse yoktur" anlayışı ile memleketine ve milletine hizmet etmeye hazır şekilde bu salonda ve toplum içerisindeki yerini almıştır. Türkiye'nin en genç belediye başkanı olarak, Akif'in, Asım'ın şahsında simgeleştirdiği ideal gençlik modeline ulaşmak ve bu gençliği 2023 hayaline ortak etmek adına düzenlenen bu çalıştayda siz genç kardeşlerimle buluşmak fırsatından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Memleketine ve milletine hizmet etme yolunda yarışan, daha iyi bir Türkiye ve daha yaşanabilir bir dünyayı hayatının gayesi edinen; davası ve gayesi için bu karda kışta bir çok yaşıtının yaptığı gibi evinde keyif çatmak varken buraya kadar teşrif eden siz değerli gençlerimizi bugün burada olmanızdan dolayı kutluyor, hepinizi bir kez daha saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Kurulduğu ilk günden itibaren siyasete gençliğin ruhunu ve dinamizmini katan, yönetime gençliğin azim ve kararlılığını getiren AK Parti'nin bir neferi olarak karşınızda olmak ise benim için ayrı bir mutluluk. Biliyorum ki, sizler büyük medeniyetimizin büyük davasını omuzlarınızda hissettiğiniz için buradasınız. Mazinin mirasçıları, geleceğin kılavuzları, liderleri olarak buradasınız. Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bu yüzden 2023 hayalini sizsiz düşünmek mümkün değildir. Muhteşem mazimize yakışır bir geleceği inşa etmek ancak sizlerle mümkündür. Çünkü gençlik, yüreğin dolup taşmasıdır; gençlik aşktır; gençlik heyecandır. Ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir. Geleceğe bakmaktır, geçmişi sorgulamaktır. Bütün mesele yüreklerinizi ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle, yüce ideallerle doldurmanızdır. Unutmayın ama hiçbir zaman unutmayın ki reddi miras edenler hakikatin izini sürmeyenler hangi tarihi zemine ayak bastığını fark etmeyenler hangi mirasa sahip olduğunu bilmeyenler kendi geleceklerini de ülkenin geleceğini de inşa edemezler." diye konuştu.

DARBE SÜREÇLERİ EN FAZLA GENÇLERİ ETKİLEDİ

Özellikle 19. Yüzyıldan itibaren değişen yaşam standartlarının gençlerin, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar ile karşılaşmalarına vesile olduğunu ve dünya genelinde konuya gerekli önem gösterilmediğinden bu sorunların günümüze kadar ulaşarak, gençlerin, sosyal alanda topluma uyum ve sosyal dışlanma, ayrımcılık ve fırsat eşitliği, sağlık ve eğitime erişim gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Başkan Orhan, yine gençlerin, ekonomik alanda, işsizlik ve yoksulluk, işgücü piyasası ile bütünleşememe, uygun olmayan çalışma koşulları ve mesleki becerilerin geliştirilememesi gibi sorunlarla karşılaştığını kaydetti. Başkan Orhan, "Haliyle bu durumun en çok geleceğimizi yani gençlerimizi vuracak, gençlerimiz hususunda hiçbir ciddi çalışma yapılmayacağı gibi darbe süreçleri ile binlerce gencimiz karşı karşıya getirilecek ve oluşturulan bu terör ortamı bahane edilerek gerçekleştirilen darbe sonucu bu gençlerimizin birçoğunun hayatına yahut geleceğine kastedilecekti. Bu süreçler halkımızı öz yurdunda yabancılaştırıyordu. Küçücük de olsa bir gelecek ümidi olanlar kendi gayretleriyle gençlere yöneliyor, yeni bir neslin inşası için çalışıyordu. Ancak devletimizin gençler için neredeyse hiçbir çalışması yoktu. 28 Şubat sürecinden sonra ise halkın umudu iyice tükenmeye başlamıştı. Halkın umudunun bitme noktasına geldiği esnada ortaya çıkan Ak Parti'nin girdiği ilk seçimde başarılı olma sebebi buydu. Ve Ak Parti iktidarında halk doğru seçim yaptığını anlayarak sonraki dönemlerde de partimize olan desteğini artırarak sürdürdü. Bu istikrarlı gidiş ülkemizin dışta da saygın bir yere sahip olmasını sağlamış ve dünya kamuoyu Türkiye'yi özellikle bu bölgede süper güç olarak göstermeye başlamıştı. Bunu inşa edenler, devletin gençleri unuttuğu dönemlerde Hakk'tan ayrılmayan halkın kendi gayretleriyle yetiştirdiği gençlerdi… O gençler sadece ülkemizin değil, tüm Müslüman coğrafyasının ve hatta vicdanlı tüm insanların umudu oluverdi. Ve işte bugün ülkemizi yöneten, milyonların umudu olan dünün gençleri, ülkemiz tarihinde ilk kez gençleri önemseyen atılımlar yaptılar." şeklinde konuştu.

AK PARTİ İLE GENÇLERE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ

Konuşmasında bir hakkı da teslim etmesi gerektiğine işaret eden Başkan Orhan, "AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK'sında ve diğer kademelerde siyaset yapan bir kardeşiniz olarak gurur ve memnuniyetle ifade etmeliyim ki, Ak Parti'den önce gençlerin böylesine ön saflarda yer alabilmeleri siyasette bu kadar genç yaşta seçilmişler olarak bir yer almaları Türk siyasetinin alışkın olmadığı bir durum idi. Daha doğru bir ifade ile; bizden önce gençlerin kendi geleceklerini belirlemek için aktif siyasetin öznesi olabilmeleri, az rastlanan, istisnai bir durum olarak kabul edilmekteydi. Ak Parti ile siyasette gençlere bakış değişmiş ve gençlerin aktif siyaset yapmalarının yolu ve önü sonuna kadar açılmıştır. AK Parti; gençlere; bağımsız, özgür iradeleri ile siyaset yapma imkânını armağan etmiş; gençlere; evrensel demokratik standartlara uygun şekilde destek vermiştir. Gençlerle ilgili en hamasi, en ateşli konuşmaları yapanlar iş koltuklarını arkadan gelenlere, gençlere devretmeye gelince gençleri aktif siyaset için yüreklendirmeye gelince yan çizmeye başlamışlardır. Bugün Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı olarak, çok genç yaşlarda daha 25 yaşında iken partinin en üst karar organı olan Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda yer almam, daha sonra 30 yaşında Belediye Başkanı olarak seçilmem Partimizin gençliğimize verdiği bir değerin sözde değil ete kemiğe bürünmüş ifadesidir. Şu artık kesin olarak bilinmelidir ki; Türkiye" nin genç, dinamik nüfusunu siyaset dışında bırakarak toplumsal dinamizminin ortaya çıkmasını engelleyen siyaset anlayış ve dönemi AK Parti ile büsbütün kapanmıştır. Bir siyasi hareketin gücü ve kalıcılığı, o hareketin toplumun dip akıntılarına sinme becerisinde yatmaktadır. AK Parti; ve bir çok sivil toplum örgütü gençliğimize yönelik yaptığı çalışmalar ve verdiği destekle toplumun dip akıntılarındaki cevherleri keşfederek; gün yüzüne çıkartmakta ve böylelikle toplumsal hayatın hücrelerine kadar sinmektedir. Özellikle 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri Seçim Beyannamesinde gençlere geniş yer verilmesi ve bir kısımlarının hayal dahi edemeyeceği birçok sosyal politikanın planlanması ve hepinizin malumu olduğu üzere seçimlerin akabinde bu politikaların bir bir hayata geçiriliyor oluşu partimizin gençlere verdiği işaretleridir. Yine ülkemizde doğrudan gençleri ilgilendiren ilk yasal düzenlemeler Partimiz iktidarı döneminde yapıldı. Yerel yönetimlere de birçok görevin düştüğü Ulusal Gençlik ve Spor Politikaları Belgesi bunlara verilebilecek örneklerden sadece biridir." ifadelerini kullandı.

NE MUTLU BİZLERE Kİ, GENÇLERE DEĞER VEREN BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ VAR

"Demokratik siyasetin önünün açılması, kamu yönetimine toplumsal katılımın yaygınlaştırılması liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun güvendiği kadroların demokrasi dışı tüm güçlere karşı "dik duruş" u ile temin edilmiştir." diyen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, şunları söyledi: Bu nedenle; Gençliğimizin siyasi kodu; "diklenmeden dik durmak"; kendisinin ve milletin hakkını hukukunu korumak; birey olmasının önündeki her türlü engele demokratik savaş açmak; Özgüvenini zedeleyecek herşeyle kıyasıya mücadele etmektir. Gençliğimizin ahlaki ve manevi kodlarını; kadim bir kültür ve medeniyet havzasından beslenen milli manevi değerler belirler. Gençlik kadrolarımız; milli ve manevi değerlere sahici bir şuur ile sahip çıkar ve gereklerine uygun davranır. Gençliğimiz, gerçek bir tarih bilincine sahiptir ve halka asla tepeden bakmaz; kendisi halkın içindedir. Gençlik kadrolarımız; Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği şekilde "Millete efendi değil; hizmetkâr olmaya geldik" düsturuna riayet eder. Beklediğimiz/Beklenen Gençlik; demokrattır, değişimcidir; uzlaşmacıdır ve ülkesinin menfaatlerini herşeyin üstünde tutmayı bir ilke olarak benimsemiştir. Ne mutlu bizlere ki, gençliğine değer veren, her platformda onlarla bir araya gelmeye çalışan, gençliğin yolunu açan bir hocamız, bir Başbakanımız, Ahmet Davutoğlumuz var."

BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİN MERKEZİNDE GENÇLER VAR…

Başkan Orhan, konuşmasına şöyle devam etti: "İslam coğrafyasında yaşanan buhranlar hepimizin malumudur. İşte o buhranlara son vermek için ve o buhranların ülkemize ulaşmasını engellemek için sizler önemlisiniz. Akif'in "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" duası için sizler önemlisiniz… 2023 ve 2071 hedefleri için sizler önemlisiniz… Bu yüzden bizler belediyecilik anlayışımızı, gençlere yönelik hizmetleri merkeze alarak şekillendiriyoruz. Çünkü asımın neslini yetiştirmek, Akif'in duasına hizmet etmek boynumuzun borcudur. Yarının liderlerine tavsiyemizde ancak bu yönde olur. Büyük Mütefekkir Necip Fazıl'ın da dediği gibi: "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik". İşte sizi böyle görüyorum. İşte bu gençliğin yapacağı şey umudu, aşkı, sevdayı büyütmek, sevgiyle merhametle kollarını daha çok açmaktır. İzah etmeye çalıştığımız şey, Şeyh Edebali'nin şu nasihatinde gizlidir; "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." İşte o yaşatma idealinin yegane filizleri sizlersiniz ve sizler Arif Nihat Asya'nın şu güzel şiirinde ifade ettiği gençliksiniz; "Delikanlım işaret aldığın gün atandan / Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan / Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan / Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın / Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın"

GENÇLER DİK DURDUKÇA, KİMSE BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİREMEYECEKTİR

Konuşmasının son bölümünde Aziziye Belediyesi'nin gençlere yönelik faaliyetlerinden bahseden Başkan Muhammed Cevdet Orhan, sözlerini şöyle tamamladı: "Aziziye Belediyesi olarak gençliğimizin bu tür faaliyetlerinin her zaman yanında olduk. Ve her zaman yanlarında olmanın da gayreti içerisinde olacağız inşallah. Aziziye Belediyesi olarak, özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, kendi toplumunun değerlerinden ve evrensel doğrulardan haberdar olan ve hayatın güçlüklerinin üstesinden gelecek donanımlı ve yetenekli gençler yetiştirmek önemli hedeflerimiz arasındadır. Bunun sağlanması için Aziziye Belediyesi olarak üzerimize düşeni hatta daha fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu, her zaman ve her zeminde gençlerimize kapımızın her daim açık olacağını özellikle ifade etmek isterim. Sözlerime son verirken belirtmeliyim ki; özgürce yaşayan bir Türkiye'nin inşasında, 2023'e, 2071'e giden bu kutlu yolda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle siz gençler dik durdukça bizi kimse yolumuzdan çeviremeyecektir. Bu yüzden sizlerden istirhamım 2023 hedefine sımsıkı sarılmanızdır."

Çalıştayın ilk gününde AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, organizasyona katkılarından dolayı Başkan Orhan'a bir teşekkür plaketi ve II. Abdülhamid'in Erzurum Halkına Fermanı tablosunu hediye etti.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı’nda Konuştu…

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı’nda Konuştu…

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı’nda Konuştu…

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı’nda Konuştu…

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı’nda Konuştu…

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim