• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Aziz Yıldırım'dan yeni proje

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de Barcelona modelini oluşturmayı hedefliyor.
Teknik direktör Ersun Yanal ile bayram öncesi bir araya gelen ve "Barcelona" modelini hayata geçirmek için hocayı tam yetkili kılan Yıldırım tamamen bilimsel ve akademik bu proje için ciddi bir bütçe ayrılmasını da kararlaştırdı.
 
Ersun Yanal'ın Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğü döneminde de gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen projesi çerçevesinde Türkiye'deki gençler ve Avrupa'daki gurbetçiler takibe alınacak. Bu amaçla kurulacak izleme komitesinde akademisyenler görev yapacak. Tarama sonunda saptanan yaşları 12 ile 16 arasındaki yetenekli gençler İstanbul'a getirilecek.
 
Bu gençlerin eğitim ve tüm masrafları kulüp tarafından karşılanacak.
Eğitim ve futbolu bir arada götürecek geleceğin yıldız adaylarının haftalık, aylık ve yıllık performansları ile gelişimleri dijital ortamda takip edilecek. Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun futbolcu kaynağı olarak nitelendirilen proje kapsamındaki gençlere, sarı-lacivertli kulübün altyapı takımlarında forma şansı verilecek.
 
Tıpkı Barcelona kulübünde olduğu gibi kendi kaynağını kendi yaratma yoluna gidecek olan Fenerbahçe'de ilk üç yılın ardından her sezon A takımına en az 2 futbolcu verilmesi hedeflenecek.
 
SPONSOR BULUNACAK
 
Maliyeti oldukça yüksek olan proje için şimdiden kaynak arayışına başlayan Fenerbahçe Kulübü ülkenin önde gelen ticari kuruluşlarından da sponsor desteği sağlayacak. Yeterli maddi desteği oluşturacak tek bir sponsor bulunması halinde projenin adına bu kuruluşun adı da verilebilecek.
 
3 Kasım'daki genel kurul için henüz adaylığı hakkında açıklama yapmayan Yıldırım'ın bu dev proje için hazırlıklara başlaması, seçime kesin olarak gireceğinin bir başka işareti olarak yorumlandı. Yıldırım'ın genel kuruldaki konuşması sırasında da yeni modelden söz edeceği ve sarı-lacivertli kulübün geleceğe yönelik en önemli projesinin altında kendi imzasının bulunmasını istediği ifade edildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim