• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aziz Yıldırım: "Van Persie'ye sallıyor, yuh!"

Aziz Yıldırım: "Van Persie'ye sallıyor, yuh!"
CNN Türk'teki canlı yayında gündemdeki konuları değerlendiren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Zlatan İbrahimovic ve Arjen Robben ile görüştüklerini açıklarken, flaş transferleri Robin van Persie ve Nani'yi eleştirenlere ilginç yanıtlar verdi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, CNN Türk’te yayınlan Spor Özel programında önemli açıklamalarda bulunurken, Zlatan İbrahimoviç ve Arjen Robben transferleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu...
Canlı yayında Cem Yılmaz’ın konuğu olan Yıldırım, şunları söyledi...

Transfer şampiyonu Fenerbahçe diyorsunuz, biz demiyoruz. Herkes parayı nereden bulduğumuzu soruyor. 3 Temmuz 2011 travması sonrasında, bende de, sporcularımızda da bazı yorgunluklar oldu ve kan değişikliği gerekiyordu. Futbol, basketbol ve diğer branşlarda da bunu yaptık.

SOYUNMA ODASINA BEN DEĞİL TERRANEO İNECEK

SPORTİF Direktörlüğe Terraneo’yu getirdik. Edu ve Zico’nun getirilmesi ve bazı transferlerde bizle daha önce çalıştı, hizmet etti.

Sorumluluğu kendisine verdik o nedenle söz söyleme hakkım yok futbolla ilgili.  İsimleri o verdi, antrenörü kendisi getirdi, bizim müdahalemiz olmadı, ikisi çalışıyorlar. Oyuncuların transferiyle ilgili de da ikisi çalıştılar.

Ben soyunma odasına inmeyeceğim ama Terraneo inecek. Herkes soyunma odasına inmemi bir yere çekiyor. Patron olduğunuz yerde doğruyu söyleme hakkınız var. Bir şey gerekiyorsa söylenir yapılır.


Aziz Yıldırım, yönetici Önder Fırat'la (soldan üçüncü) geldiği CNN Türk binasında, sarı lacivertli takımın forma sponsoru Yandex'in CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ve arkadaşımız İsmail Er'le sohbet etti.

ROBBEN’İ SATMADILAR O DA AYRILMAK İSTEMEDİ

IBRAHIMOVIC’le ilgili bir kulübümüz menajerine gidip 3 oyuncunun durumunu sormuş. Biz de gittik konuştuk. İbrahimoviç 14 milyon Euro para alıyor. Biz de görüştük. Bu maddi şartları karşılayabileceğimizi söyledik. Menajeri “Eğer Türkiye’ye gelirsek Fenerbahçe’ye geleceğiz” dedi.

Türkiye’de başka bir kulübe gelirse ben başkana 10 milyon Euro ödeyeceğim. Gelmezse başkan bana 10 milyon Euro ödeyecek diye iddiaya girerim dedi. Biz girmedik. Robben’le ilgili de gittik görüştük ama kulüp satmak istemedi, oyuncu da takımdan ayrılmak istemediği için transfer gerçekleşmedi.

HEDEF UEFA’DA FİNAL

BASKETBOLDA geçen sene Final Four ile beklenen neticeyi yakaladık, inşallah futbolda da bunu yaparız. Yeni takımın zamana ihtiyaç var. Pereira, Türkiye ligini yeni tanıyor. Kendisine söyledik, ‘Her takımı ciddiye alacaksınız’ dedik.

süper lig zor bir lig, herkes kazanmaya oynuyor. Mesela UEFA Ligi’nde herkes kazanmak için oynamıyor, Devler Ligi’ne önem veriyorlar. Bu sene avrupa ligi’ne önem veriyoruz. Bu sene hedef final oynamak, ama ne olur bilmem.


Aziz Yıldırım, CNN Türk canlı yayınında Cem Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

TARAFTAR MESSİ VE RONALDO’YU ALABİLİR

İSTEĞİMİZ  taraftarımızın Fenerbahçe Yandex’i kullanması. Yandex’le yapılan proje ile beraber Fenerbahçe İbrahimoviç’i, Robben’i alacak gücü ve kararlığı vardır. Messi’yi, Ronaldo’yu alabilmek için bu proje başlatılmıştır.

Bu proje Fenerbahçe’nin Avrupa’da şampiyonluğu getirecek kadroyu kurma projesedidir. Bunu taraftar yapacak. Fenerbahçe Yandex’i indirerek yapacak. Gelecek parayı 100 milyon dolara çıkarabiliriz.

Türkiye’de yapılan en büyük projedir. Eğer Nisan ayına kadar beklentimiz yerine getirilirse Messi’yi de Ronaldo’yu da alabilir. Biz değil taraftar yapabilir bunu.

PERSİE’YE SALLIYOR, YUH!

BERABERE kaldık herkes antrenöre, sporculara sallıyor. Biraz bekleyin zaman geçsin. Van Persie’ye sallıyorsun, yuh. Nani’ye sallıyorsun, yuh. Van Persie’yi Nani’yi kaç kere gittin seyrettin statta? İnsan biraz bekler, zamana ihtiyaç olduğunu söyler.

DEVLİK İÇİN ADIM ATTIK

F.BAHÇE bir adım atmak üzere Avrupa’nın devlerinden biri olma adımı. Hiçbir şahıs maddi katkı yapmamıştır transferlere.Transferler kendi kaynaklarımızdan yapılmıştır. Fenerbahçe, Robben’i de Ibrahimovic’i de alacak maddi kaynaklara sahiptir.

SİVİL DARBE YAPILMIŞTI!

FENERBAHÇE camiası enterasan bir camiadır ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. 3 Temmuz’da Fenerbahçe’nin başına bu olay gelmeseydi, camia bunun bilincine ermeseydi Türkiye’de belki de sivil darbe yapılmıştı.


 

SOW’A 15 MİLYON EURO VERDİLER, SATMADIK

SOW konusunu herkes bilsin. 15 gündür Dubai ve Katar’dan teklifler geliyor, 15 milyon Euro’ya kadar teklif verdiler. 17 milyon Euro’ya gider maddesi var sözleşmesinde.

Yönetici arkadaşlarla da konuştuk, biz Sow’u seviyoruz ve gitmesini istemiyoruz. Ancak bu şekilde gidebilir, 17 milyon Euro’yu hesaba yatırırlarsa bir şey yapamayız.

17 milyon Euro’dan aşağısına vermeyeceğiz. 13’ü kabul edeceğimiz yazılıyor, 15 verdiler, vermedik. Ozan’ın da anlaşmasında 25 milyon Euro getirirse, gider maddesi var. Ama 2 yıl sonra.Bir transfer daha yapacağız, Feghouli’yi satmak istemiyorlar. Olmazsa, devre arasına bakacağız.

İSPİYONCULARIN HEPSİYLE HESAPLAŞACAĞIM

Şike döneminde kumpasa ortak olanlarla, o dönem konuşanlarla başkanlığı bıraksam da görüşeceğiz. 3 TEMMUZ sabahından o güne kadar yalan yanlış haber yapanlar, kumpasa ortak olanlarla hesaplaşacağız.

Kumpasa ortak olanların bugün yorum yapmaları kadar abes bir şey yok. O mahkeme lehimize bitince çok kötü noktalara gidecek iş. Bütün ispiyoncular biliniyor. Hepsiyle hesaplaşacağız. Başkanlığı da bıraksam da sağ oldukça hesaplaşacağım.

Kongrede konuştum, mahkeme sonuçlanınca bırakma şartımı açıkladım. Başkanlığa Ali (Koç) Bey adayım dedi, ben bilemem, kongre kimi isterse seçer. Herkes bilsin ki bu hesaplaşmalar bitmeyecek.


ATAMAN MİLLİ TAKIMI DOĞU'YA GÖTÜRSÜN

KULÜP antrenörlerinin milli takım yönetmesine karşıyım. Ergin Ataman ‘Vatan görevi yapıyoruz’ demiş. Vatan görevi yapıyorlarsa takımla İtalya’ya gitmesin, Doğu’ya Diyarbakır’a Van’a, Siirt’e, Erzurum’a gitsinler. Bunun üstüne gideceğim. Bizden Obradovic’i istediler vermedik.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim