• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Aziz Yıldırım patladı

Aziz Yıldırım patladı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın mensuplarının karşısına çıktı.

 Sarı-lacivertli kulübün 1 numarası, geçtiğimiz sezon alınan 13 maç saha kapama cezası sonucu Fenerbahçe'nin 20 milyon 199 bin 708 TL zarara uğratıldığını söyledi.

"TEHLİKEYİ HERKES GÖRSÜN" 

Yıldırım, "Fenerbahçe camiası olarak tribün olaylarını bitirmek istiyoruz. Bu yalnız Fenerbahçe'nin değil, Türk sporunun sorunu. Türk takımları Avrupa'da hazırlık maçı yapamıyor. Belki de 2-3 yıl içinde tüm Avrupa'da yasaklanacağız. Bu insanları iyi tanımamız gerekiyor. Bunlar futbol seyircisi değil. Maçın henüz 10. dakikasında bağırıyorsan sen Fenerbahçeli değilsin. Hiç birinde Fenerbahçe forması yok. Tribünde rant var, tribün dışında Fenerbahçe üzerinden rant var. Bu işi devlet olmadan çözemeyiz, devletle birlikte çözeceğiz. Bu tehlikeyi herkes görsün. Tribünlerde küfürün olmamasını istiyoruz. Ailelerin tribünlere gelmesini istiyoruz" dedi.

"KORKUYORSANIZ SÖYLEYİN"

Fenerbahçe Başkanı, "Kendi gruplarının başındaki insan hapiste olduğu için siyasi mesaj veriyorlar. (Mustafa Kemal'in askerleriyiz) diyorlar. Hayatında siyasi mesaj vermemişler, ama şu anda bağırıyorlar. Bu grup devletin ve siyasetin kendi yanlarında olduğunu göstererek rant kapılarını büyütüyorlar. 3-5 çapulcuya prim vermem. Basının muhatabı bu çapulcular değildir. Korkuyorsanız söyleyin. Ömrümün 3'te 1'i Fenerbahçe ile geçti. Biz Fenerbahçe'nin marka olan yüzünü temizleyerek ortaya çıkardık. Bana 'diktatör' diyorlar, desinler. Tek üzüldüğüm şey antrenöre, sporculara etki yapacak şeyler söyleniyor. Bu durumda kimseyi tanımam. Hadi hodri meydan, gelin kulübe üye olun, Mayıs ayında kongre var. Bu rant kavgaları nedeniyle Altunizade'de bir genç öldürüldü. Buralarda insanları bıçakladılar" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM DEMİRÖREN'E CEVAP 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve 17 Süper Lig kulübünün kendisini kınaması ile ilgili, "15 gün sonra taş düştü herhalde başlarına. 'Hakemler hata yapmasın' dedim. Galatasaray ve Beşiktaş'ın başkanları, bizim maçlardan önce çıkıp açıklama yaptılar. Soyunma odasına giderken, hakeme 'oyuncunun üzerine basıyor, sarı kart bile vermiyorsunuz, ondan sonra karşı takım bundan cesaretleniyor. Böyle yaparsanız bir daha buraya gelemezsiniz' dedim. Beni kınıyorlar. Hiç değilse ben hakemin yüzüne söylüyorum. Onlar daha hakem gelmeden konuşuyorlar. 17 kulüp, TFF'ye sahip çıkın dedim. Onlar çıktı, bana sahip çıktı (gülerek). Türk sporunda her sorun bitti, Aziz Yıldırım kınandı. Hiç bir hakem, 'Sen hakem odasına girdin' desin. Bir tek defa girdi. Ali Aydın, Rizespor maçını durdurdu. Rizespor yöneticisi ve beni içeri alıp tebligat yaptılar. Emenike'yi havaya zıplatırsa 'Hakem odasını basarım' dedim. 250 milyon dolar bütçesi var bu kulübün. Sen şampiyonluğu önlüyorsun. Ayıp yani. Bizlere bir şey söylerken, kendi ekiplerinize de bakacaksınız. Hayır iyi hakem değil. İngiltere'ye gitti, Alex Ferguson çıldırdı içeriye girdi. İspanya'ya gitti, ortalık birbirine girdi" dedi.

"SEN ÖNCE AY-YILDIZ'IN ŞEREFİNİ KURTAR KARDEŞİM"

Milli Takım'ın aldığı kötü sonuçlar nedeniyle Demirören'e yüklenen Fenerbahçe Başkanı, "Sen önce Ay-Yıldız'ın şerefini kurtar kardeşim. Milli Takım'ın kötü olmasının sebebi sadece futbolcular ve antrenör mü? Bunları tartışmak lazım. Bugün Aziz Yıldırım'a salladık, gündem değişecek. Unutturamazsınız beyler. Kazakistan maçında puan kaybederseniz o zaman tehlike var. e yapacaksınız? Sabah akşam kınayın, ne olacak yani. Ben Kulüpler Birliği'nin başkanı olsaydım ve böyle bir şike tezgahı olsaydı böyle mi olurdu? Varsa sorumluluk o sorumluluğu üzerimize almalıyız. Sorumluluk da federasyonundur" şeklinde konuştu.
Aziz Yıldırım, "Buradan Yıldırım Demirören ve Göksel Gümüşdağ'a bir soru soracağım. Serdal Adalı beyi aslanların önüne attılar. Buradan kendisine selam söylüyorum. O da iyi dayanıyor. Başkanın bilgisi olmadan bu işler yapılmaz. 'Ben şike yapmadım' diyorum. Ölene kadar da söyleyeceğim. Bizimle beraber onu da yargıladılar. İnşallah beraat edecek. Onun arkadaşları ve dostları onu yalnız bıraktılar. Beşiktaş, İBB maçı nedeniyle bu işin içinde. Beşiktaş yendi ve kupa şampiyonu oldu. Bu kupayı ne yaptılar? Bu kupa nerede? Beşiktaş ve İBB'nin o dönemki başkanları şike yaptılar mı? Bunu kamuoyuna anlatsınlar. Bunu gündeme getirini, yazın hadi. Neden kupayı götürdüler? Biz söylemedikçe herkes üzerimize geliyor. 'Bir tek Fenerbahçe her şeyi yaptı' deniyor. Hep dostluklar, bir şey yazmıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim