• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Aziz Yıldırım: İstifa yok!

Sonuna kadar hukuk savaşını sürdürme kararlığında olan yönetim kurulu, “Kulüp ceza aldı, şahıslara ise henüz ceza yok” görüşü ile şahıs cezalarına kadar yola devam edecek.
CAS kararı sonrası en çok merak edilen konu; Başkan Aziz Yıldırım’ın istifa edip etmeyeceği ve yönetimin yol haritasının nasıl olacağı... Başkan Yıldırım’ın gündeminde istifanın olmadığı bildirildi. Yönetimdeki genel kanı da “CAS kararı ile F.Bahçe ceza aldı, şahıslara ceza verilmedi. Bu nedenle şahısların istifa etmesini gerektirecek şu anda hukuki bir durum söz konusu değil” şeklinde.
 
ÖMÜR BOYU MEN İHTİMALİ VAR
 
UEFA Disiplin Müfettişi Palacios, Disiplin Kurulu’ndan Başkan Aziz Yıldırım’ın yanı sıra yöneticiler  İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan’ın ömür boyu men edilmesini talep etti. UEFA Disiplin Kurulu, şahısların suçlarının ağırlığının birbirinden farklı olduğu için karar vermedi ve Palacios’tan da ek rapor istedi. 
 
EK RAPORU VERDİ, KARAR BEKLENİYOR
 
Palacios ek raporunu 16 Ağustos’ta Disiplin Kurulu’na iletti. CAS kararının kesinleşmesinin ardından UEFA Disiplin Kurulu’nun da kısa süre içinde şahıslarla ilgili kararını vermesi bekleniyor. Ancak kulüp için işleyen aynı süreç Tahkim ve CAS’ta da devam edecek. F.Bahçeli yöneticilere ömür boyu dışında cezalar çıkabilir.
 
F.BAHÇE’DE KRİTİK TOPLANTI BUGÜN
 
F.Bahçe Yönetim Kurulu, Aziz Yıldırım başkanlığında bu akşam saat 17.00’de toplanacak. Toplantıda sonuna kadar hukuk savaşı verilmesi konusundaki kararlılık vurgulanacak. Başkan Aziz Yıldırım, daha önce sportif yargı süreci sona erdikten sonra bir genel af çıkarıp, seçimli olağanüstü genel kurula gideceğini açıklamıştı.
 
GENEL KURULDA ÖNCE AF SONRA SEÇİM
 
Yıldırım’ın bugünkü yönetim toplantısında olağanüstü genel kurul kararı alma ihtimali var. Bu durumda F.Bahçe 45 gün içinde seçime gidecek. Genel kurulun ilk günü ihraç edilen üyelerin dönüşü oylanacak, ikinci gün de başkan seçilecek. Ancak olağanüstü genel kurul için İsviçre’deki hukuki sürecin beklenmesi de gündeme gelebilir. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim