• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Aziz Yıldırım devri bitti

Fenerbahçe Yönetimi resmen kongre kararı aldı. Camia 2 Kasım 2013'te sandık başına gidecek. En flaş gelişme ise 15 yıldır görev yapan Başkan Aziz Yıldırım'ın tekrar aday olmayacağını ifade etmesi.
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin Fenerbahçe’nin 2 yıllık Avrupa’dan men cezasını onaylamasının yankıları sürerken, başkan Aziz Yıldırım ve yönetiminin yol haritası da belli oldu. Sarı-Lacivertli yönetim yapılması planlanan toplantıyı dün gerçekleştirdi ve beklendiği gibi olağanüstü genel kurul kararı alındı. Buna göre Fenerbahçe, 2 Kasım’da sandık başına gidip yeni başkanını seçecek. Kısa süren yönetim kurulu toplantısına, Başkan Aziz Yıldırım’ın sözleri damgasını vurdu. Arkadaşlarına karşı adeta bir veda konuşması yapan Yıldırım, “Koltuk meraklısı değilim. Böyle düşünülmesini de istemem. İsteyen de aday olur. Seçilene de sonuna kadar destek veririm. Zaten Yargıtay büyük ihtimalle cezamı onayacak. Ben 30 küsur ay daha yatacağım. O yüzden ben yokum” diye konuştu.
 
DESTEKLEYECEĞİ KİŞİ ÖNEMLİ
 
Bu noktada Başkan Yıldırım’ın gündeme gelecek adaylara olan yaklaşımı da hiç şüphe yok ki önemli bir belirleyici olacak. Yıldırım’ın destek vereceği kişinin Fenerbahçe’deki yeni dönemde öne çıkması muhtemel. Şimdi merak edilen kim ya da kimlerin adaylık açıklaması yapacağı ve kuracakları yönetim kurulları. Zor bir süreçten geçen Fenerbahçe’yi şimdi yepyeni bir heyecan ve hareketli seçim dönemi bekliyor.
 
İŞTE KONUŞULAN İSİMLER
 
NiHAT ÖZDEMiR
 
Uzun yıllardır Başkan Aziz Yıldırım’ın en yakınındaki isim olarak çok deneyim kazandı. Bundan sonraki süreçte Yıldırım’ın destekleyeceği bir ismin de fark yaratacağı düşünülürse Özdemir şu an için en güçlü aday adayı. Yoğun iş temposu dolayısıyla yöneticilikten bile ayrılmasına rağmen konu Fenerbahçe Başkanlığı olduğunda Nihat Özdemir’in de fikrinin değişebileceği, ikna edilebileceği konuşuluyor. Güçlü iş adamlarından kurulu bir yönetimle kulislerin favorisi.
 
ALi KOÇ
 
Yönetimden ayrılmasına rağmen dava süreci de dahil her konuda çalışmaya devam etti. Fenerbahçe sevdası tartışılmaz bir isim. Hatta bir dönem genç iş adamının da bizzat Başkan Aziz Yıldırım tarafından başkanlık için hazırlandığı konuşuluyordu. Koç ailesinin ilk etaptaki çekimser hatta katı tutumunun da yerini ılımlı bir havaya bıraktığı biliniyor. Bu nedenle Ali Koç da adını güçlü başkan adayları arasına yazdırdı.
 
FERiT ŞAHENK
 
Başarılı iş adamının adı ilk kez Fenerbahçe ile anılmıyor. Daha önceki dönemlerde yönetici ve hatta başkan olarak da düşünülmüştü. Fakat Başkan Aziz Yıldırım’ın göreve talip olduğu her dönemde geri durmayı tercih etti. Şimdi de kendisinin ismi gündeme gelecek ve baskı yapılacak. Şahenk’in tablonun netleşmesinden sonra bir karar vermesi bekleniyor.
 
DOĞUMGÜNÜNDE VEDA EDİYOR
 
Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım görevine kendisi için önemli bir günde veda ediyor. Başkan Yıldırım 15 Şubat 1998’de tek oyla geldiği Fenerbahçe Başkanlığı’nı doğum günü olan 2 Kasım 2013 tarihinde aday olmayarak bırakacak. Yıldırım geride kalan 15 yıllık süreçte tam 7 kez kongre üyelerinden oyların büyük çoğunluğunu alarak başkan olmuştu.
 
"SİZİN İŞİNİZ SAHA İÇİ"
 
Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, akşam idmanını izlemek için Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne giden Aziz Yıldırım, burada futbolcularla ve Ersun Yanal’la bir süre görüştü. Futbolculara kongre kararı aldıklarını açıklayan başkan, “Sizler Fenerbahçe’nin futbolcularısınız. Bizler yöneticiyiz, Kongre kararı aldık. Ama siz sahadaki işinize bakacaksınız. Sizlerden taraftar galibiyet bekleyecek. Artık bundan sonra sizler elinizden geleni yapıp mücadeleyi bırakmayacaksınız. Fenerbahçe büyüktür bu sorunları da aşar” diyerek hem futbolculara hem de teknik heyeti moral verdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim