• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Aziz Yıdırım Anıtkabir'e gidecek mi?

Aziz Yıdırım Anıtkabir'e gidecek mi?
Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Recep Özcan, hafta sonu gerçekleştirecekleri Anıtkabir ziyaretine, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın alınmaması için Anıtkabir Komutanlığı'na başvurdu.


Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Recep Özcan, Fenerbahçe taraftarlarının hafta sonu gerçekleştireceği Anıtkabir ziyaretine, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun alınmaması için Anıtkabir Komutanlığı'na dilekçe verdi.
Özcan, Anıtkabir Komutanlığı Personel ve Protokol Kısmı'na verdiği dilekçesinde, sarı-lacivertli taraftarların, 23 Mart Pazar günü saat 14.00'de Anıtkabir'i ziyaret edeceğini hatırlattı.
Yargılandıkları "şike davası"ndan aldıkları cezalar Yargıtay tarafından onanan Kulüp Başkanı Yıldırım ile yöneticiler Mosturoğlu ve Ekşioğlu'nun Anıtkabir tören ve ziyaret alanlarına alınmamaları için talepte bulunan Özcan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
"Aziz Yıldırım hükmü kesinleşmiş ve infazı için aranan bir şahıstır. Kaldı ki bu şahsın son zamanlarda basında da yer alan eylem ve söylemlerinde 'Yargıtay kararını tanımadığı', hakkında kesinleşmiş bir hüküm olmasına rağmen yeniden yargılanma isteğinde bulunduğu görülmektedir. Ayrıca bir spor kulübü başkanı olarak değil de sanki herhangi bir siyasi parti başkanı gibi siyasi söylemlerde bulunmaktadır.
Hükümlü ve infazı için gün sayılan şahsın Fenerbahçe Spor Kulübü taraflarını kendi kişisel yararı için Anıtkabir'i kullanarak tahrik edeceği ve siyasi söylemlerine devam edeceği düşünülmektedir.
Anıtkabir hizmetlerinin görülmesine ilişkin yönetmeliğe dayanak olarak çıkarılan yönergenin 35. maddesine göre, Anıtkabir'de ancak Atatürk'e saygı için çelenk koyulabilir, tören düzenlenebilir. Başka amaçlarla tören, yürüyüş ve gösteri düzenlenemez, çelenk koyulamaz. Anıtkabir'in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hakaret, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez.
Anıtkabir'i ziyaret etmek her Türk Cumhuriyeti vatandaşının hakkıdır. Ancak bu hak, kişilerin ve siyasi grupların yasalara aykırı olarak manevi değerlerin kullanmasına izin vermez.
Komutanlığınızca, yönergenin 35. maddesi ve kesinleşmiş yargı kararı doğrultusunda, Fenerbahçe Kulübü eski başkanı ve hükümlü Aziz Yıldırım ile Şekip Mosturoğlu ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun Anıtkabir'in tören ve ziyaret alanlarına girmelerine izin verilmemesi için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim