• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Aziz Kocaoğlu: "Herkes Türkiye’nin üzerine çorap örmeye çalışıyor"

Aziz Kocaoğlu: "Herkes Türkiye’nin üzerine çorap örmeye çalışıyor"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Herkes Türkiye'nin üzerine çorap örmeye çalışıyor. Bundan kurtulmamız lazım. Dik duracağız,...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Herkes Türkiye'nin üzerine çorap örmeye çalışıyor. Bundan kurtulmamız lazım. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Bu kötü gidişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak biz durduracağız" dedi.

İzmir'de, ilçe belediyelere bugüne kadar çöp kamyonu ve yol süpürme araçlarından oluşan 149 adet temizlik aracı, 38 bin adet çöp konteyneri ve bin adet moloz konteyneri hibe eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak satın aldığı 90 temizlik aracının tamamını ilçe belediyelere dağıttı. Gaziemir, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca, Konak ve Karabağlar belediyelerine araç dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, araçların hayırlı olmasını diledi. Konuşmasında, Türkiye'de yaşanan sıkıntılı sürece de değinen Başkan Kocaoğlu, "Türkiye'nin üzerine herkes çorap örmeye çalışıyor. Her taraftan dışlanıyoruz. Bundan sıyrılmamız lazım. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bu kötü gidişi biz durduracağız" dedi.

"Çok çalışacağız, dik duracağız, eğilmeyeceğiz"

Önceden Türkiye'nin başında sadece PKK belası varken, bugün terör örgütlerinin sayısının arttığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz nasıl oldu da bu noktaya geldik veya getirildik? Bundan bizim sıyrılmamız, kurtulmamız gerekiyor. Doğruyu bulup o yolda ilerlememiz gerekiyor. Bunun ilacı da, merhemi de birlik ve dayanışma. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Yurtta barış, dünyada barış." Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülke. Anadolu insanının, 50'nin üzerinde medeniyetin yaşandığı coğrafya bizim güzel ülkemiz. Bu eski coğrafyada yaşayan insanlar bize iki şey öğretti. Biri sabır, ikincisi yardımlaşma ve dayanışma. Bu ülkeyi bu beladan Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları kurtaracak. Biz "bu buradan, şu şuradan geldi; bunun inancı Alevi, bunun Sunni" demeden, ayrımcı davranışları bırakıp bu kaostan el birliğiyle çıkmak zorundayız. Bu kaostan çıkmanın yolu insan haklarının gelişmesi, bu kaostan çıkmanın yolu ekonomik bağımsızlık ve üretmek, bu kaostan çıkmanın yolu ülkenin menfaatine, geleceğine ve bağımsızlığına uygun kararlar verip onu uygulamaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti böylece payidar kalır. Bunun için çok çalışacağız, dik duracağız, eğilmeyeceğiz, doğruda birleşeceğiz."

Aziz Kocaoğlu: "Herkes Türkiye’nin üzerine çorap örmeye çalışıyor"

Aziz Kocaoğlu: "Herkes Türkiye’nin üzerine çorap örmeye çalışıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim