• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Azeri Vekil Paşayeva Demirtaş'ın Sözlerini Kınadı: Dostlarına Destek Çıktı

Azeri Vekil Paşayeva Demirtaş'ın Sözlerini Kınadı: Dostlarına Destek Çıktı
Paşayeva, HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın Azerbaycan'la ilgili açıklamalarını kınadıklarını belirtip, "Her zaman Ermenilere destek çıkan Demirtaş, bir kez daha dostlarına destek çıktı" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Azerbaycan'la ilgili son açıklamalarını kınadıklarını söyleyerek, "Ondan başka bir şey de beklemiyorduk açıkçası. Türkiye ile bağlı açıklamalarını bilenler Azerbaycan'la da bağlı farklı bir şey bekleyemezdi" dedi.

"HER ZAMAN ERMENİLERE DESTEK ÇIKAN DEMİRTAŞ, BİR KEZ DAHA DOSTLARINA DESTEK ÇIKTI"

Milletvekili Paşayeva DHA muhabirine yaptığı açıklamada, Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın, bu güne kadar Ermenistan'ın Hocalı'da yaptığı soykırımla ilgili bir kelime bile açıklama yapmadığını vurgulayarak, "Her zaman Ermenilere destek çıkan Demirtaş, bir kez daha dostlarına destek çıktı. Gelelim meselenin esas tarafına Demirtaş diyor ki, 'Karabağ özerk bölgeydi oradaki insanlar nasıl istiyorsa buna saygı duyulmalı'. Bu bir yalan. Karabağ Sovyet işgalinde yaşadığımız yıllarda da Azerbaycan'ın bir parçasıydı. Şu anda da Ermenistan ve Demirtaş gibileri hariç tüm dünya ülkeleri, Uluslararası teşkilatlar Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası, toprağı gibi tanıyor ve Ermenistan'ın o bölgeleri işgal ettiğini kabul ediyor" dedi.

"BİZ KİMİN KİM OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti:

"Demirtaş Ermenistan'ın Karabağ'ı işgal ederek Azerbaycan Türklerinin hepsini evinden zorla, soykırımlar yaparak çıkardığını ve bu gün orada bir nefer bile olsun Azerbaycan Türkü yaşamadığını, onların hepsinin göçmen hayatı yaşadığını unutmuş galiba. Amma unutmamış. Ermenistan'ı ve Ermenileri destekleyen birisi tabii ki, bunları hiç zaman söylemek istemez. Biz kimin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Ön sınırda yaşanan olaylardan dolayı Türkiye'yi bile haksız yere suçlayan Demirtaş yaşanan olayların tek suçlusu olan işgalci, 1 milyon göçmenin öz evine dönmesine izin vermeyen Ermenistan'a hiç bir şey söylemiyor. Ermenistan'ın sivil Azerbaycan Türklerine karşı yaptığı insanlık dışı cinayetleri görmek bile istemiyor. Nedenlerini hepimiz iyi biliyoruz. Demirtaş'ın bize neyi nasıl yapmakla ilgili akıl vermesine hiç ihtiyacımız yok. O aklı kendisine saklasın. Belki lazım olur."

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Azeri toprağı olan Dağlık Karabağ'ın özerk bölge olduğunu ve Azerbaycan'ın haklarından vazgeçmesi gerektiğini söylemiş, ardında da konuyu Türkiye'ye getirmişti.

Demirtaş, "Türkiye şimdi de Azerbaycan'ı gaza getiyor: Bu sorunu Ermenistan ve Azerbaycan savaşla değil, masada diyalogla çözmeli. Bir anda Kafkaslar'da ülkeden ülkeye bir katliamın önü açılabilir" diye konuşmuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim