• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Azeri Üniversite Uludağ Üniversitesi’nin Eğitim Sistemine Geçiyor

Azeri Üniversite Uludağ Üniversitesi’nin Eğitim Sistemine Geçiyor
Azerbaycan'ın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) verilen eğitimi kendi üniversitesinde...

Azerbaycan'ın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) verilen eğitimi kendi üniversitesinde uygulamak için harekete geçti.

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi öğretim görevlileri, verilen eğitimi incelemek ve kendi eğitim sistemlerine uygulamak maksadıyla UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni ziyaret etti. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim görevlileri ziyarette hazır bulundu. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi adına konuşan heyet başkanı Prof. Dr. Zahid Farrux Mamedov, hedeflerinin ilk etapta İİBF'de uygulanan eğitim sistemini kendi üniversitelerinde uygulamak olduğunu kaydetti.

UÜ İİBF'de çalışan bütün öğretim görevlilerini Azerbaycan'a misafir öğretim görevlisi olarak davet etmek istediklerini söyleyen Mamedov, "Biz üniversite olarak burada uygulanan sistemi aynen Azerbaycan'da tatbik etmek istiyoruz. Bizim sistemimiz eski Sovyetler Birliği eğitimine dayanıyordu. Şimdi artık Türk eğitim sistemini benimsemek istiyoruz. Bu sistemin uygulanması için de Türkiye'den pilot üniversite olarak Uludağ Üniversitesi'ni ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni seçtik. Burada verilen eğitimi gözlemek ve ülkemizde, kendi üniversitemizde uygulamak istiyoruz. Çözüm bulmaya geldik. Üniversitemizin rektörü bize, Uludağ Üniversitesi'nde uygulanan eğitim sistemini aynen Azerbaycan Devlet İktisadi Üniversitesi'nde de tatbik etmek istediğini aktardı. Bizler de bir heyet oluşturduk. Bugün buradayız. İlk ziyaretimiz tanışma üzerine olacak. Bundan sonra ise artık öğrenmek amacıyla geleceğiz. Protokol yapmak için gerekli bilgileri toplamak ve içerik oluşturmak istiyoruz. Türkiye'deki en iyi eğitim sistemi ne ise onu ülkemizdeki üniversitelerde uygulama arzusundayız" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın asırlardır kardeş iki ülke olduğunu hatırlatan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise eğitim sistemi açısından iki ülkenin farklılık gösterdiğini vurguladı. Azerbaycan'daki eğitim sisteminin Rus eğitim sistemi ağırlıklı olduğunu kaydeden Yüce, "Bizim ise daha çok batı ağırlıklı bir eğitim sistemimiz var. O nedenle iki eğitim sistemi arasında sistemsel bir takım farklılıklar var. Bizde olan bazı bölümler, Azerbaycan'da yok. Onlarda olanlar da bizde yok. Bugün misafir ettiğimiz üniversitemiz de Azerbaycan'ın çok önemli üniversitelerinden birisi. Üniversitenin de Türkiye'ye yakınlığı her zaman olmuştur. Bu yakınlığında en önemli sebebi ise üniversite bünyesinde Türk Dünyası İşletme Fakültesi'nin faaliyet göstermesidir. O fakültede de bizim üniversitelerimize yakın eğitim sistemi verilmektedir. Şimdi Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, bizim eğitim sistemimizi daha yakından tanımak istediğinde bundan çok memnun olduk. Her iki tarafın da bu çalışma dolayısı ile birbirlerinden çok şey öğrenecek. İlerleyen dönemlerde de iş birliklerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

40 YILLIK BİRİKİM MİSAFİRLERE AKTARILACAK

Ziyaretin kurulacak iyi ilişkilerin başlangıcı olacağını kaydeden İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da iki ülkenin üniversiteleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Uludağ Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nin eğitim sistemlerinin özelliklerinin mukayeseli olarak tartışılacağını söyleyen Dekan Yılmaz, "Daha sonra da muhtemel işbirliği potansiyelinin değerlendirilmesi yapılacak. Sonraki süreçlerde bu heyetlerin görüşmeleri devam edecek. Heyet ile karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunacağız. Biz 40 yıllık bir fakülteyiz. Geleneği olan bir fakülteyiz. Dolayısı ile buradaki tecrübelerimizi misafir hocalarımız ile paylaşacağız. Onlardan öğreneceklerimiz var, onların da bizden öğrenecekleri var. Karşılıklı eğitim imkânlarını geliştirmeye gayret göstereceğiz. Öğretim üyesi işbirliği değişimi dâhil olmak üzere elimizden gelen bütün imkânları kullanmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Azeri Üniversite Uludağ Üniversitesi’nin Eğitim Sistemine Geçiyor

Azeri Üniversite Uludağ Üniversitesi’nin Eğitim Sistemine Geçiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim