• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Azeri Milletvekili Paşayeva: Ermenistan PKK’ya Destek Veriyor”

Azeri Milletvekili Paşayeva: Ermenistan PKK’ya Destek Veriyor”
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'nin yaşadığı terör saldırılarının acısını yüreklerinde hissettiklerini söyleyerek terör...

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'nin yaşadığı terör saldırılarının acısını yüreklerinde hissettiklerini söyleyerek terör örgütlerine devlet kademesinde destek veren Ermenistan'ı kınadı.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Hocalı katliamının yıl dönümünde "Hoca Katliamı" konulu konferansa katılmak için Balıkesir'e geldi. Balıkesir Azerbaycanlılar Derneği'nin organizasyonunda konuşan Milletvekili Paşayeva, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Paşayeva, "Kardeş Türkiye'mizde son terör olayları da dahil 30 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Azerbaycan olarak bu konu bizi de çok rahatsız ediyor. Azerbaycan olarak biz her konuda kardeş Türkiye'mizin yanındayız. Ben, tüm platformlarda Türk ve Müslümanlara seslenerek "Bugün Türkiye'nin yanında olmamız gerekir" diyorum. Bu terör olaylarının arkasındaki hedef Türkiye'yi zayıflatmaktır. Bu terör örgütünün arkasında bazılarının para, bazılarının politik destekleri vardır. Nasıl ki Azerbaycan'ın gücü günüz, Türkiye'nin gücü de hepimizin gücüdür. Hepimizin Türkiye'nin yanında olmalıyız terörle mücadele konusunda. Avrupa Konseyi'nin de üyesiyim ve orada da bu konuda konuşma yaptım. Desteğin sözde değil gerçekte olması gerektiğini söyledim. Rusya ile yaşanan olaylarda biz açıkça söyledik. Biz adaletin yanındayız, adaletin olduğu taraf Türkiye'dir. Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı var. Suriye'de Türkmen Dağı'nın bombalanması hepimizi üzüyor. Orada katledilen benim insanım. Türkiye her şeye rağmen barışçıl bir yol izledi. Tüm isteğimiz Rusya'nın akılcı davranarak, Türkiye'nin uzattığı barışçı eli değerlendirmesi gerekiyor. Bugün uluslararası hukukun çöktüğü ve adaletin bittiği bir dünyada yaşıyoruz. Bugünkü dünyada hakkınızı korumanın tek yolu güçlü olmaktır. O yüzden birlik ve beraberlik içinde güçlü olmamız lazım. Haksızlık ve adaletsizlikle mücadele edip kendi insanımızın hakkını korumamız lazım. Karabağ'dan göçmen olmuş insanlarımızın, Türkmen Dağı'nda insanlarımızın acı çekmemesi için birlik içinde olmamız gerekiyor" dedi.

ERMENİ SAVUNMA BAKANI PKK'LI TERÖRİSTİN EVİNDE

İHA'ya değerlendirmede bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, kendi cep telefonunda bulunan fotoğraflarla Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan'ın öldürülen PKK'lı teröristlerin evine taziyeye gittiğini söyledi. Fotoğraflarla ziyareti anlatan Paşayeva, "Ermeniler, maalesef ki Hocalı'da insanımıza soykırım yapmak azmış gibi, 1 milyon Azerbaycan Türk'ünün kendi evine dönmesine izin vermemesi azmış gibi, PKK sıralarında Türkiye aleyhine faaliyetlerinde bulunarak ciddi şekilde katılmışlardır. PKK saflarında ölen Ermenilerin ailesini Ermenistan Bakanı'nın ziyaret etmesi teröre destek demektir. Bir devlet yetkilisinin terör örgütü sıralarında savaşan ve hayatını kaybeden birisini ziyaret etmesi teröre destek demektir. Ermenistan bunca yıl terörü destekledi. 24 yıl önce Azerbaycan'da otobüsleri, trenleri patlatarak çocukların ölmesine neden oldular. Bugün aynı manzaranın PKK'ya verilen destekle olduğunu görüyoruz. Uluslararası örgütlerin de bu durumu ciddi olarak değerlendirmeye çağırıyoruz. Devlet yetkililerinin teröre destek veren kişileri ziyaret etmesi terörün desteklenmesi demektir. Bugün PKK'dan PYD'den çıkan silahlara baksanız bazı güçleri ve bazı devletleri görebiliriz. Birlik ve beraberlik içinde sesimizi duyurmamız gerekir" dedi.

Balıkesir'de konferans öncesinde ilk olarak İstiklal Marşı ardında da Azerbaycan Marşı okundu. Milletvekili Paşayeva ardından Hocalı katliamını anlattı.

Azeri Milletvekili Paşayeva: Ermenistan PKK’ya Destek Veriyor”

Azeri Milletvekili Paşayeva: Ermenistan PKK’ya Destek Veriyor”

Azeri Milletvekili Paşayeva: Ermenistan PKK’ya Destek Veriyor”

Azeri Milletvekili Paşayeva: Ermenistan PKK’ya Destek Veriyor”

Azeri Milletvekili Paşayeva: Ermenistan PKK’ya Destek Veriyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim