• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 25. yılı

Azerbaycan’ın bağımsızlığının 25. yılı
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ve Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından Azerbaycan'ın bağımsızlığının...

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ve Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25 yılı nedeniyle bir program düzenlendi.

Iğdır İl Kültür Merkezinde düzenlenen programa Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar ve çok sayıda öğrenci katıldı. İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, "Bugün Azerbaycan 25 yıldır bağımsızdır. Bu bağımsızlık sürecinde bazı sıkıntılar olmasına rağmen bölgenin güçlü devletlerinden biridir. Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Azerbaycan'ın bağımsızlığı için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Türkiye ile olan dostluk bağlarına önem vermiştir. Bu kardeşlik bugün en yüksek seviyededir. Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. Yıl dönümünü kutlarken, başta Mehmet Emin Resulzade, Ebulfezl Elçibey, Haydar Aliyev ve bağımsızlık yolunda şehit olan tüm şehitleri rahmetle anıyorum" dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Azerbaycan'da yaşanan gelişmeleri aktaran Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev ise, "Sizler 15 Temmuz'da nasıl ayaktaysanız, Azerbaycan'da o şekilde ayaktaydı. Sabaha kadar hiçbirimiz uyumadık. Bu canice darbe girişiminin hemen akabinde Türkiye'nin seçilmiş meşru hükümetinin ve demokratik kurumlarının yanında olduğumuzu bizzat Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a iletmiştir. Türkiye ve Azerbaycan arasında lafta değil özde bir kardeşliktir. Bu durum inanın düşmanlarımızı çatlatırken; bölgede ve dünyadaki birçok dost ülkeyi de umutlandırıyor" diye konuştu.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da, milletimiz için bağımsızlığın büyük önemi olduğunu belirterek, "Türkiye ve Azerbaycan söz konusu olduğunda hep hatırlatılan "biz iki devlet bir milletizdir." Bizim milletimiz için bağımsızlığın büyük önemi var. Çünkü Türkiye ve Azerbaycan'ın bağımsızlığı, değeri asla ödenmeyecek şehitlerimizin kanı ile ödenmiştir. Özgürlük her milletin var olma sebebi iken, bizim milletimizin ise en önemli varlık sebebidir. Bu iki devlet arasında başkalarının asla anlamayacağı organik bir bağ vardır. Bu bağ kültürümüzün, dinimizin, örf ve adetlerimizden aldığı temel ve yaşanan son gelişmelere gösterilen ortak reaksiyonlarla en kuvvetli dönemine ulaşmıştır. Bu programın düzenlenmesinde emeği olan ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim