• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Bagirov Vali Çakacak’ı Ziyaret Etti

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Bagirov Vali Çakacak’ı Ziyaret Etti
Azerbaycan'ın en önemli bestekarlarından Üzeyir Hacıbeyli'nin "Köroğlu Operası"nın Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Mersin prömiyerini...

Azerbaycan'ın en önemli bestekarlarından Üzeyir Hacıbeyli'nin "Köroğlu Operası"nın Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek Mersin prömiyerini izlemek üzere kente gelen Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, beraberindeki heyetle gelen Büyükelçi Bagirov, Valilik Şeref Defteri'nin imzalamasının ardından makamda Vali Çakacak ile görüştü. "Köroğlu Operası"nın "Mersin Prömiyeri" vesilesiyle dördüncü kez Mersin'e geldiğini ifade eden Büyükelçi Bagirov, "Mersin'e her geldiğimde daha da geliştiğini görüyorum. Mersin'deki bu gelişimler bizleri çok memnun ediyor. Bu seferki ziyaretimizin esas amacı, geçen yılın Mayıs ayında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığıyla birlikte yürüttüğümüz çalışma ile Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin repertuarına alınan Azerbaycan'ın dahi bestekarı Üzeyir Hacıbeyli'nin "Köroğlu Operası" adlı eserinin prömiyerine katılmaktır. İki ülke arasında her alanda var olan güzel kardeşlik ilişkilerinin örneği olarak bu güzel etkinliğe şahit olacağız. Gerçekten de bu tür etkinlikler gurur vericidir. İlerleyen zamanlarda da bu vesileyle Mersin'e sık sık ziyaretlerde bulunacağım" dedi.

Vali Çakacak ise Azerbaycan Büyükelçisi Bagirov'u Mersin'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dost ve kardeş iki ülke arasında sosyal, ekonomik ve kültürel her alanda çok köklü ilişkiler var. Bu tür ziyaretler ve karşılıklı olarak iki ülkenin de işadamlarının gerçekleştirdiği yatırımlar, bu köklü ve derin ilişkiyi her geçen gün daha da ileri noktalara taşımaktadır. Biz "tek millet iki devlet'iz. Her zaman kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olmaktan ve değerli Büyükelçimizi ilimizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti tekrar ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim